Σόλσκιερ: Πρώτος στην ιστορία της Γιουνάιτεντ και τρίτος στην Πρέμιερ

Το απόλυτο στα έξι πρώτα του παιχνίδια πρωταθλήματος ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι μοναδική επίδοση στην ιστορία του κλαμπ και δίνει τεράστια βαρύτητα στο επίτευγμα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος όμως ανταγωνίζεται τους Αντσελότι και Γκουαρδιόλα στην Πρέμιερ Λιγκ...  



Σόλσκιερ: Πρώτος στην ιστορία της Γιουνάιτεντ και τρίτος στην Πρέμιερ

Ο Νορβηγός τεχνικός που ανέλαβε τους «κόκκινους διαβόλους» στη θέση του Ζοσέ Μουρίνιο και τα πηγαίνει περίφημα με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 6 «τρίποντα» σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχει ήδη γράψει ιστορία ως κόουτς της Γιουνάιτεντ κι ας βρίσκεται περίπου έναν μήνα στον σύλλογο από το νέο του πόστο.

Η ιστορία του με την ομάδα του Μάντσεστερ συνεχίζεται από διαφορετικό καθεστώς, αφού έχει τιμήσει το κλαμπ τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής των τμημάτων υποδομής, έχοντας επιστρέψει φέτος για να βιώσει ένα τεράστιο όνειρο και συνεφέρει την ομάδα του.

Τα έχει καταφέρει περίφημα και κανείς, ποτέ άλλοτε, δεν είχε πάρει νίκες και στα έξι πρώτα του παιχνίδια στην άκρη του πάγκου των «κόκκινων διαβόλων».

Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, βέβαια, ο Σόλσκιερ θα πρέπει να... βαδίσει λίγο ακόμα και να διατηρήσει το σερί του, αφού αυτή τη στιγμή είναι ο 3ος στην σύγχρονη μορφή του πρωταθλήματος που έχει κάνει το 6x6 στο ξεκίνημά του.

Πρώτος το είχε πετύχει ο Κάρλο Αντσελότι στο «τιμόνι» της Τσέλσι τη σεζόν 2009-2010, ενώ το είχε κάνει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, στην γεμάτη αναποδιές αγωνιστική περίοδο 2016-2017, όταν τότε ο Καταλανός κόουτς μάθαινε τα... κατατόπια προτού κυριαρχήσει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα 6 πρώτα αποτελέσματα του Αντσελότι στην Τσέλσι:

Τσέλσι – Χαλ 2-1

Σάντερλαντ – Τσέλσι 1-3

Φούλαμ – Τσέλσι 0-2

Τσέλσι – Μπέρνλι 3-0

Στόουκ – Τσέλσι 1-2

Τσέλσι – Τότεναμ 3-0

Τα 6 πρώτα αποτελέσματα του Πεπ στη Σίτι:

Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ 2-1

Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 4-0

Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Τα 6 πρώτα αποτελέσματα του Σόλσκιερ στη Γιουνάιτεντ:

Κάρντιφ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Χάντερσφιντ 3-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 4-1

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 2-1

Κώστας Ζάλιαρης