Τα χρειάστηκε η Λίβερπουλ, το χαβά της η Γιουνάιτεντ...

Με σκορ 4-3 επικράτησε η Λίβερπουλ της Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ», σε ένα ματς «ροντέο» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Στο δρόμο των επιτυχιών συνέχισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάμπτοντας την αντίσταση της Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ». Αναλυτικά τα απογευματινά (17:00) αποτελέσματα της 23η αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.



Τα χρειάστηκε η Λίβερπουλ, το χαβά της η Γιουνάιτεντ...

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 4-3

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το τέρμα του Τάουνσεντ στο 34’ αλλά χρειάστηκε μόλις 8 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να φέρει το ματς... τούμπα με τους Σαλάχ (47’) και Φιρμίνο (53’). Οι «αετοί» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν στο 65’ με τον Τόμκινς, πριν ο Σαλάχ σκοράρει ξανά για το 3-2 στο 75’.

Με δέκα παίκτες έμειναν οι γηπεδούχοι στο 89’ λόγω της αποβολής του Μίλνερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σαντιό Μανέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων «έγραψε» 4-2, ο Μαξ Μέγιερ στο 90+5’ το τελικό 4-3. Η ομάδα του Ρόι Χότζον πάντως έχει να παινεύεται πως είναι η μοναδική που κατάφερε φέτος να σκοράρει πάνω από ένα γκολ στο «Άνφιλντ».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον 2-1

Στο δρόμο των επιτυχιών συνέχισαν οι «κόκκινοι διάβολοι», μετρώντας πλέον 7x7 με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο τους. Ο Πολ Πογκμπά άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 27ο λεπτό, σημειώνοντας το 5ο του τέρμα σε αυτό το διάστημα ενώ ο Ράσφορντ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 42’. Το μόνο που κατάφεραν οι «γλάροι» ήταν να μειώσουν στο 72ο λεπτό με τον Γκρος.

Γουότφορντ-Μπέρνλι 0- 0

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν και αν εξαιρέσει κανείς κάποιες καλές στιγμές του πρώτου μέρους, η κατάσταση έδειχνε από νωρίς να οδεύει σε μοιρασιά.

Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ 2-0

Με τa γκολ των Κάλουμ Γουίλσον (53’) και Τζόσουα Κινγκ (90+2’) κατάφεραν τα «κεράσια» να κάμψουν την αντίσταση των «σφυριών», που δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του ματς ικανά να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο.

Νιούκαστλ-Κάρντιφ 3-0

Δύο γκολ του Σαρ (24’, 63’) και ένα του Αγιόθε Πέρεθ (90+3') στάθηκαν αρκετά για να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό της συνάντησης αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου.

Σαουθάμπτον-Έβερτον 2-1

Ο Γουόρντ-Πράους άνοιξε το σκορ στο 50ο λεπτό ενώ το αυτογκόλ του Ντιν 14 λεπτά αργότερα «έσβησε» ουσιαστικά τις ελπίδες των «ζαχαρωτών» για θετικό αποτέλεσμα αφού η μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σίγκουρτσον.

Γιάννης Τζιουμακλής