Αυτός είναι ο Πογκμπά που κόστισε 100 εκατομμύρια...

Το καλοκαίρι του 2016 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να πείσει την Γιουβέντους να αφήσει τον Πολ Πογκμπά να πάει στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο μόνο πρόσφατα ο Γάλλος άρχισε να δικαιολογεί αυτό το υπέρογκο πόσο και το England365 εξηγεί το γιατί.



Αυτός είναι ο Πογκμπά που κόστισε 100 εκατομμύρια...

Μαζί με την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο η Γιουνάιτεντ μοιάζει να έκανε και μεταγραφή με τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή να παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Η δική του επιστροφή στις καλές εμφανίσεις συνδυάστηκε με καλά αποτελέσματα. Η Γιουνάιτεντ έχει πάρει φόρα και μετράει μόνο νίκες με τον Νορβηγό πρώην σταρ της Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ ( τον ήρωα της Βαρκελωνης το 1999) στο τιμόνι και σε αυτό το διάστημα ο Πογκμπά μοιάζει να έχει επιστρέψει στον παλιό εαυτό του, καθώς έχει σκοράρει τεσσερα γκολ και έχει τρεις ασίστ έχοντας ξανά σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Μάντσεστερ.

Εκτός από αυτό, έχει συμμετάσχει άμεσα σε πάνω από το 50% των γκολ με τον Σόλσκιερ στον πάγκο.Επίσης έχει γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ το 2012 που σκοράρει δύο γκολ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Ο μήνας Δεκέμβριος ήταν σίγουρα ο καλύτερος που είχε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα.

Πλέον, φαίνεται ότι το συννεφιασμένο τοπίο από το τοξικό περιβάλλον που υπήρχε στην ομάδα έχει εξαφανιστεί και αυτό. Η κόντρα του Πογκμπά με τον Μουρίνιο είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην υπόλοιπη ομάδα καθώς φάνηκε πως οι παίκτες είχαν διαλέξει ένα από τα δύο «στρατόπεδα». Ως αποτέλεσμα ήταν οι«κόκκινοι διάβολοι» να έχουν ένα κακό ξεκίνημα στο πρώτο μισό της σεζόν. Οι 7 νίκες σε 17 παιχνίδια με τον Μουρίνιο στον πάγκο μιλάνε από μόνες τους. Στο τελευταίο παιχνίδι του στο τιμόνι της Γιουνάιτεντ, που ήταν εναντίον της Λίβερπουλ, ο Πογκμπά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Πορτογάλο!Βέβαια ο Γάλλος σούπερ σταρ φαίνεται πως δεν κρατάει κακίες καθώς δήλωσε δημόσια πως ευχαριστεί τον Πορτογάλο τεχνικό που τον βοήθησε να κατακτήσει τρόπαια αλλά και να εξελιχθεί ως άνθρωπος.

Η απομάκρυνση του Μουρίνιο από τον πάγκο έμοιαζε μονόδρομος καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» διένυαν μια πολύ κακή περίοδο.Τελικά αυτό και έγινε. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που πήρε την θέση του έφερε τα πάνω κάτω στην ομάδα. Άλλαξε τακτική και σύστημα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει ξανά ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Γάλλος σούπερ σταρ όπως δήλωσε χαίρεται και πάλι το ποδόσφαιρο καθώς με την αμυντική τακτική του Μουρίνιο δεν μπορούσε να παίξει. Μαζί με αυτόν χαιρόμαστε και εμείς που τον απολαμβάνουμε να παίζει σε κορυφαίο επίπεδο. Όπως φάνηκε στο τέλος ο Ζοσέ δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει το καλό πρόσωπο του Πογκμπά στο γήπεδο, κάτι το οποίο ο Σόλσκιερ το κατάφερε από τα πρώτα παιχνίδια κιόλας.

Την ίδια ώρα η πρώην ομάδα του Γάλλου (Γιουβέντους) περίμενε στην γωνία για να τον πάρει πίσω αλλά τελικά έμεινε με την «γλύκα».Το κύριο όπλο που διέθετε ήταν η κόντρα που είχε με τον «Special One» αλλά με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα ο Πογκμπά είναι σχεδόν απίθανο να αφήσει το Μάντσεστερ την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Άλλωστε, έχει βρει πάλι τον καλό εαυτό του και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Η «αναγέννηση» του Πογκμπά είναι πλέον γεγονός και ναι, τώρα μοιάζει να παίκτη που στοίχισε εκατό εκατομμύρια!

Γιάννης Λύκος