Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα!

Το ισχύον μυθικό συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το... συμμάζεμα των οικονομικών, έκανε την Πρέμιερ Λιγκ να παρουσιάσει τα περισσότερα έσοδα από κάθε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης! Πλουσιότερη όλων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με το Club Licensing Benchmarking της UEFA.  



Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα!

Το κορυφαίο πρωτάθλημα, αυτό της Αγγλίας, εισέπραξε το 1/4 του συνόλου των εσόδων (20,11 δισ.) που παρουσίασαν όλα τα ποδοσφαιρικά κλαμπ των πρώτων κατηγοριών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με 5,3 δισεκατομμύρια, σε αντίθεση με τις La Liga (2,9 δισεκατομμύρια ευρώ), Bundesliga (2,8 δισ.ευρώ), Serie A (2,2 δισ.ευρώ) και Ligue1 (1,6 δισ.).

Μέσα στο 2017 και για πρώτη φορά στα χρονικά, οι 20 σύλλογοι της Premier League παρουσίασαν κέρδος στο φινάλε του οικονομικού έτους 2017, ενώ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναδείχθηκε η πλουσιότερη όλων, με 676 εκατομμύρια έσοδα, ξεπερνώντας κατά 1 εκατ. τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέσα στη 10άδα και σύμφωνα με το European Footballing Landscape της UEFA, βρίσκονται από το Νησί οι Μάντσεστερ Σίτι (5η), Άρσεναλ (7η), Λίβερπουλ (8η) και Τσέλσι (9η).

Κώστας Ζάλιαρης