Σαν σήμερα το αξεπέραστο ρεκόρ των 83.260 οπαδών! (pic)

Πολλές ομάδες έφτασαν κοντά στο απόλυτο ρεκόρ, αλλά καμία δεν κατάφερε να το καταρρίψει! Σαν σήμερα το 1948, ακριβώς 71 χρόνια πριν, καταγράφηκε η μεγαλύτερη προσέλευση οπαδών (83.260) σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος. Το ματς διεξήχθη στο «Mέιν Ρόουντ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ!  



Σαν σήμερα το αξεπέραστο ρεκόρ των 83.260 οπαδών! (pic)

Εκείνη τη χρονική περίοδο το «Ολντ Τράφορντ» βρισκόταν σε διαδικασία ανακατασκευής, εξαιτίας των πολλών ζημιών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία, λοιπόν, έμελλε να γραφτεί στο «σπίτι» της… μισητής συμπολίτισσας! Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, με τους «κανονιέρηδες» να στέφονται πρωταθλητές στο τέλος της περιόδου και τους «κόκκινους διαβόλους» να κατακτούν το Κύπελλο.

Κατά καιρούς υπήρξαν παιχνίδια που… φλέρταραν με την κατάρριψη του ρεκόρ. Ποιο κοντά από όλα έφτασε το ντέρμπι Τότεναμ- Άρσεναλ τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου καταγράφηκε προσέλευση 83.222 οπαδών, ενώ το πρόσφατο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Γούμπλεϊ» παρακολούθησαν από κοντά 80.188 οπαδοί!