Το έπος του ‘99... επαναλαμβάνεται!

Επανάληψη του κορυφαίου (;) τελικού στην ιστορία του Champions League θα έχουμε στις 26 Μαΐου!



Το έπος του ‘99... επαναλαμβάνεται!

Ποιος έχει ξεχάσει τον ανεπανάληπτο τελικό του «Καμπ Νου» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου; Ποιος έχει ξεχάσει τα 72 πιο δραματικά δευτερόλεπτα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;

Οι Βαυαροί σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν αλλά δεν θα χαλάσουν το χατίρι στους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι θα γιορτάσουν στο «Ολντ Τράφορντ» την επέτειο των 20 χρόνων από εκείνη τη μαγική βραδιά...

Οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν προηγηθεί νωρίς (6’) με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάριο Μπάσλερ και όλα έδειχναν πως θα ήταν αυτοί που θα σήκωναν στον ουρανό της Βαρκελώνης το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτά»! Στις καθυστερήσεις όμως ήρθαν... τα πάνω κάτω!

Ο Τέντι Σέριγχαμ ισοφαρίζει στο 90+1’, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ «σφραγίζει» την... τρελο-ανατροπή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Φέργκιουσον στέφεται λίγες μέρες μετά ιππότης, όντας ο καπετάνιος μιας ομάδας που κατέκτησε το «τρεμπλ» εκείνης της χρονιάς (1998-99).

Στόχος των διοργανωτών αποτελεί οι δύο ομάδες να παρουσιαστούν με όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαν τη βραδιά εκείνη στο δυναμικό τους ενώ ο νυν τεχνικός της Γιουνάιεντ (Όλε Γκούνας Σόλσκιερ) -εννοείται - πως θα δώσει τη θέση του στον Σερ Άλεξ. Και ο ίδιος άλλωστε θα ήθελε να σκοράρει ξανά απέναντι τον Όλιβερ Καν...

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ θα βρεθεί –όπως τότε- στον απέναντι πάγκο ενώ διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ξανά ο εμβληματικός, Πιερλουίτζι Κολίνα!

Οι ομάδες όπως αγωνίστηκαν τότε:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:Σμάιχελ, Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Ίργουιν, Γκιγκς, Μπέκαμ, Μπατ, Μπλόμκβιστ (67′ Σέριγχαμ), Γιορκ, Κόουλ (81′ Σόλσκιερ)

Μπάγερν Μονάχου: Καν, Ματέους (80′ Φινκ), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Έφενμπεργκ, Γέρεμις, Μπάσλερ (87′ Σαλιχάμιτζιτς), Γιάνκερ, Τσίκλερ (71′ Σολ).

Θυμηθείτε τη βραδιά της Βαρκελώνης:

Γιάννης Τζιουμακλής