Ο Τσεχ και όσοι... προσπάθησαν να τον φτάσουν (vids)

Είναι ο κορυφαίος σε επίπεδο clean sheets στην Πρέμιερ Λιγκ και πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποιος που θα τον φτάσει σε αυτή την εποχή πλέον, στο κομμάτι των παιχνιδιών που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε μια σεζόν. Πόσοι, όμως, πάλεψαν μήπως και το καταφέρουν;  



Ο Τσεχ και όσοι... προσπάθησαν να τον φτάσουν (vids)

Ο Πετρ Τσεχ ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα βγάλει πλέον τα γάντια του και θ' αποσυρθεί από την ενεργό δράση έπειτα από 20 γεμάτα και απόλυτα επιτυχημένα επαγγελματικά χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Η κορυφαία του αγωνιστική περίοδος, όσον αφορά στα παιχνίδια μιας ποδοσφαιρικής χρονιάς δίχως να δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα, ήταν η πρώτη του στην Αγγλία με τη φανέλα της Τσέλσι (στην οποία πραγματοποίησε 800 επεμβάσεις).

Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να τον πάρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και τον εμπιστεύθηκε για βασικό τερματοφύλακα στη νέα εποχή της ομάδας, οδηγώντας τη σε back-to-back πρωταθλήματα και στην κορυφή της Αγγλίας έπειτα από μισό αιώνα, ο Πετρ Τσεχ πρωταγωνίστησε με 24 clean sheets σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2004-2005!

Εκείνος που έφτασε πιο κοντά απ' οποιονδήποτε άλλον στα επίπεδα του Τσεχ ήταν ο Έντβιν Φαν ντερ Σααρ κάτω απ' τα δοκάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2008-2009, ωστόσο, σταμάτησε στα 21 παιχνίδια δίχως να παραβιαστεί η εστία του.

Ένα λιγότερο, μέτρησαν οι Πέτερ Σμάιχελ (1994-1995) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και ο Πέπε Ρέινα στη Λίβερπουλ, κάνοντάς το μάλιστα δυο φορές, τόσο την ποδοσφαιρική χρονιά 2005-2006, όσο και το 2008-2009.

Φέτος, ο Άλισον έχει φτάσει στα 13 clean sheets έπειτα από 22 αγωνιστικές, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αυτή την εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, του τόσο υψηλού επιπέδου και των τόσο ποιοτικών και αποτελεσματικών επιθετικών που έχουν οι ομάδες, να φτάσει στον αριθμό 24 του Τσεχ...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης