Σε επίπεδα... G.O.A.T. ο Αζάρ!

Σε υψηλότατα standards κινείται φέτος ο Εντέν Αζάρ σε επίπεδο συνεισφοράς στην παραγωγικότητα και το σκοράρισμα της Τσέλσι, όπως ακριβώς το κάνει και ο Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα.  



Σε επίπεδα... G.O.A.T. ο Αζάρ!

Ξεκάθαρα, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δυο τους. Βέβαια, όσο σημαντικός είναι ο Αργεντινός για τους «μπλαουγκράνα», άλλο τόσο βαρύτατη σημασία έχει για τους «μπλε» του Λονδίνου κάθε φορά η παρουσία του Βέλγου μεσοεπιθετικού στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Εντέν Αζάρ είναι ικανός φέτος να καταγράψει την καλύτερη ever σεζόν του με τη φανέλα της Τσέλσι στο Λονδίνο, άσχετα από την κατάληξη της χρονιάς σε επίπεδο τίτλων, αφού στο κομμάτι των ατομικών επιδόσεων κάνει τρομερά πράγματα, πάντα σε συνδυασμό με την ειδική διαχείριση, βέβαια, από τον Μαουρίτσιο Σάρι και τις ανάσες που παλεύει να του δώσει...

Μετά και το πρόσφατο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την ασίστ που πιστώθηκε στο εκπληκτικό γκολ του Γουίλιαν για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1 απέναντι στις «καρακάξες» και να έρθει η νίκη, ο Αζάρ έγινε... διψήφιος στα γκολ (10) και τις ασίστ (10), όντας μόλις ο δεύτερος που φτάνει σε τέτοια επίπεδα στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης μέχρι και αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρώτος, εννοείται, είναι ο Λιονέλ Μέσι που... τρέχει τη Μπαρτσελόνα μόνος του και πλέον το κάνει έχοντας σκοράρει 400 φορές στη LaLiga! Μετά και το γκολ του απέναντι στην Εϊμπάρ στο εύκολο 3-0 για το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Αργεντινός ηγέτης των Καταλανών μετράει πλέον 17 τέρματα και 10 ασίστ για την τρέχουσα σεζόν.

Κώστας Ζάλιαρης