Άντεξε και πήρε το τρίποντο η Έβερτον

Η Έβερτον μπορεί να έκανε κακό πρώτο ημίχρονο αλλά κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Μπόρνμουθ και με ένα γκολ του Κερτ Ζουμά στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μια πολύ σημαντική νίκη μπροστά στο κοινό του «Γκούντισον Παρκ» με σκορ 2-0.



Άντεξε και πήρε το τρίποντο η Έβερτον

Υπό το βλέμμα του προπονητή της εθνικής Αγγλίας και φημολογούμενο στόχο για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τα «ζαχαρωτά» ξεκίνησαν πολύ νωθρά στο ματς και θα μπορούσαν κάλλιστα να βρεθούν πίσω στο σκορ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Η Μπόρνμουθ έκανε διαρκώς παιχνίδι και δυσκόλευε τους γηπεδούχους στο αμυντικό κομμάτι, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να μην μπορούν να κρατήσουν καθόλου μπάλα επιτρέποντας στην αντίπαλό τους να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Εάν σε κάποια κομμάτια η διαιτησία του Άντονι Τέιλορ δεν ήταν πολύ αυστηρή ή εάν ο Ντέιβιντ Μπρουκς ήταν λίγο πιο εύστοχος σε τετ-α-τετ του με τον Τζόρνταν Πίκφορντ, τότε η Μπόρνμουθ θα είχε περάσει μπροστά στο σκορ μέχρι το πρώτο μισάωρο και θα είχε βάλει σε άλλη βάση τον αγώνα.

Η απάντηση της Έβερτον σε όλα αυτά ήρθε προς το τέλος του πρώτου μέρους, όταν και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, με τον Μάικλ Κιν να χάνει μια αρκετά καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να σκοράρει κόντρα στην ροή, με την μπάλα να χτυπάει στην πάνω μεριά του δοκαριού και να καταλήγει εκτός εστίας. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κατά τι διαφορετικό, με τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα να συνεχίζουν με την ένταση την οποία έκλεισαν το 45λεπτο, κάτι που φάνηκε και στην τεράστια ευκαιρία του Ριτσάρλισον την οποία ο Νατάν Ακέ σταμάτησε πάνω στην γραμμή της ανυπεράσπιστης εστίας του Ασμίρ Μπέγκοβιτς στο 49'.

Η Μπόρνμουθ βρήκε απαντήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει και ένα τέρμα, κάτι που έκανε για πρώτη φορά φέτος ο Ζουμά, ο οποίος σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους σε κόρνερ από τα αριστερά για να ανοίξει το σκορ στο 61'. Ο ρυθμός παρέμεινε αμείωτος, οι εντάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαριστές έγιναν όλο και πιο έντονες, για να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή ο Τζόρνταν Πίκφορντ που επενέβη όσες φορές χρειάστηκε για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Ο Άγγλος διεθνής άρχισε να νιώθει μεγαλύτερη πίεση προς το φινάλε, αλλά με όλη την Μπόρνμουθ να είναι μπροστά ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν βγήκε στην κόντρα και σφράγισε το τρίποντο με τέρμα το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβάλλοντας τεράστιο άγχος από τον κόουτς Σίλβα.

Γιώργος Σιάφας