Ρόμπεν για Φαν Ντάικ: «Δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος αμυντικός παγκοσμίως…»

Με καλά λόγια μεν για τον συμπατριώτη και τέως συμπαίκτη του στους «Οράνιε», Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, μίλησε ο Άριεν Ρόμπεν, χωρίς ωστόσο να απαντά ξεκάθαρα για το αν είναι την δεδομένη χρονική στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σε ό,τι αφορά την θέση του κεντρικού αμυντικού.



Ρόμπεν για Φαν Ντάικ: «Δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος αμυντικός παγκοσμίως…»

«Δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος αμυντικός τώρα στον κόσμο. Άλλοι άνθρωποι μπορούν να το κρίνουν αυτό, εγώ πάντως είμαι χαρούμενος για αυτόν. Έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τελευταία. Έχει μεγαλώσει ως παίκτης αλλά και ως προσωπικότητα, χαίρομαι για εκείνον.

Είναι παίκτης-κλειδί σε ένα τεράστιο κλαμπ, και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας. Αξίζει όλα τα κομπλιμέντα», είπε για τον αμυντικό των «κόκκινων» ο 33χρονος εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου.

Όσο για τις επερχόμενες μάχες των Γερμανών με τη Λίβερπουλ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ρόμπεν ανέφερε:«Τα πάει πολύ καλά η Λίβερπουλ, όπως και πέρυσι που έφτασε στον τελικό, τους θεωρώ φαβορί για να κατακτήσουν το Τσάμπιος Λιγκ αυτή τη σεζόν. Για μας πιθανώς να ήταν η χειρότερη δυνατή κλήρωση, όμως πρόκειται για μια τεράστια πρόκληση».

Χρήστος Γραβιάς