Γκολ και... μπλόκο η Τότεναμ! (vid)

Λιγοστές επιθέσεις, ένα γκολ από τον Κέιν με πέναλτι για το οποίο έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση του VAR και μαζική άμυνα στο δεύτερο μέρος. Χάρη σε όλα αυτά, η Τότεναμ επικράτησε 1-0 της Τσέλσι στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ»! Τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στα «σπιρούνια» ο Κέιν, που σκοράρει 20+ φορές για 5η διαδοχική σεζόν. Εξαιρετικός ο Χάντσον – Οντόι, κυριαρχία των «μπλε» στο δεύτερο ημίχρονο, όμως άνευ ουσίας.  



Γκολ και... μπλόκο η Τότεναμ! (vid)

Ο ρυθμός που έδωσε η Τσέλσι στην αναμέτρηση, τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, αλλά δίχως να έχει ένα κορμί στην επίθεση ν' απασχολεί έντονα την αντίπαλη άμυνα, δεν βοήθησε την ομάδα του Σάρι. Ναι μεν ο Χάντσον – Οντόι (που πήρε φανέλα βασικού και ήταν από τους καλύτερους παρά την εντονότατη φημολογία γύρω από τ' όνομά του τις τελευταίες ώρες) ήταν ορεξάτος και έκανε... μπασίματα από δεξιά, ναι μεν ο Μπάρκλεϊ και ο Καντέ ήταν δραστήριοι ψάχνοντας λύσεις, όμως, η Τσέλσι αρκέστηκε σε ένα παιχνίδι με παράλληλες μπαλιές. Ο Οντόι είχε ένα χαμηλό σουτ στο ξεκίνημα, λίγο αφότου είχε προσπαθήσει ν' απειλήσει από μακριά ο Μπάρκλεϊ. Η Τότεναμ, αντιμετώπιζε τεράστια δυσκολία να βγει από την άμυνά της λόγω της τρομερής πίεσης των «μπλε» ψηλά, ωστόσο, βρήκε τρόπο να σκοράρει στο 25'. Από βαθιά μπαλιά, ο Κέιν έφυγε μόνος απέναντι από τον Κέπα, ανατράπηκε, το VAR έδειξε πέναλτι δίχως να υπάρχει οφσάιντ στην κίνηση του Άγγλου κι εκείνος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Τα «σπιρούνια» μπορεί να δυσκολεύονταν έντονα όταν έβλεπαν τους «μπλε» να ανεβάζουν πολλά κορμιά μπροστά για να πιέσουν για το λάθος και να μην τους επιτρέψουν τη σωστή ανάπτυξη στο αντίπαλο μισό γήπεδο, παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Ποτσετίνο αμυνόταν μαζικά και πολύ κλειστά κάθε φορά που η Τσέλσι επιχειρούσε να ψάξει γκολ και αυτό, από τη στιγμή που δεν υπήρχε καθαρόαιμο φορ, με τον Ζιρού στον πάγκο και τον Μοράτα τραυματία, έκανε πολύ δύσκολη τη δουλειά των Γουίλιαν, Αζάρ και Οντόι. Στο 40' ο Καντέ είχε δοκάρι σε προβολή από γέμισμα του Μάρκος Αλόνσο σε ακόμα μια ένδειξη του πολύ διαφορετικού ρόλου του από τη φετινή σεζόν, ενώ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, οι Κέπα και Γκατσανίγκα απέκρουσαν δυο μακρινά σουτ που κατευθύνονταν στην εστία τους. Το τέμπο του αγώνα παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Κρίστενσεν αστόχησε από θέση βολής στο δεύτερο δοκάρι στο 58' χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ο Πέδρο μπήκε στη θέση του Γουίλιαν για να δώσει επιθετική φρεσκάδα στους «μπλε», στο τελευταίο 10λεπτο πέρασε και ο Ζιρού, παρ' όλα αυτά, η πίεση και οι στιγμές που προσπάθησε να φτιάξει η Τσέλσι, έμειναν δίχως αντίκρισμα...

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκατσανίγκα, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ρόους, Γουίνκς (90' Σκιπ), Σισοκό, Έρικσεν (90' + 1' Γιορέντε), Άλι, Κέιν, Σον (79' Λαμέλα)

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζόνιο, Μπάρκλεϊ (75' Κόβασιτς), Χάντσον – Οντόι (80' Ζιρού), Αζάρ, Γουίλιαν (63' Πέδρο)

Κώστας Ζάλιαρης