Μέσα σε πέντε μήνες, ο Χούβερ... ανδρώθηκε (vids)

Από τον Αύγουστο του 2018 και την εκπλήρωση του ονείρου για ένα παιδί που ακόμα βρισκόταν στην ηλικία των 16 ετών, ο Χούβερ, βρέθηκε μέσα σε πέντε μήνες να έχει πολλά επίπεδα πάνω από αυτό που φανταζόταν ο ίδιος, φτάνοντας μέχρι και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ.  



Μέσα σε πέντε μήνες, ο Χούβερ... ανδρώθηκε (vids)

Ο Κι Γιάνα Χούβερ, στο 6ο λεπτό του αγώνα της Δευτέρας στο «Μολινό» είδε τον Λόβρεν να πέφτει κάτω δίχως να μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τη Γουλβς και ο Κλοπ έκανε νεύμα στον μικρό ώστε βγάλει τη φόρμα του και να ετοιμαστεί να μπει στο ματς.

Σε ηλικία 16 ετών και 354 ημερών, ο Ολλανδός στόπερ έγινε ο νεότερος που έχει φορέσει την κόκκινη φανέλα σε ματς του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και τρίτος νεότερος σε οποιαδήποτε διοργάνωση για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο Αύγουστο υπήρξε συμφωνία ώστε ο Χούβερ να μετακομίσει από τον ¶γιαξ στο Λίβερπουλ και μάλιστα έφτασε μέσα στους επόμενους μήνες να παίζει στο τμήμα κ-23 του αγγλικού κλαμπ, καταγράφοντας συμμετοχή και με την ανδρική ομάδα στις πρώτες μέρες του 2019, αντιλαμβάνεται εύκολα την εμπιστοσύνη που του έχουν οι προπονητές του στο Μέλγουντ αλλά και την πολύ καλή άποψη του Γιούργκεν Κλοπ.

Από το τμήμα κ-17, το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της σχετικής ηλικιακής κατηγορίας απέναντι στη Νιούκαστλ, την παρουσία σε ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Youth League και τη βοήθεια στην ομάδα κ-23 της Λίβερπουλ, ο Χούβερ βρέθηκε να τα βάζει... πολύ απότομα με άνδρες.

 

 

Ο Κλοπ δεν χρειάστηκε να του πει πολλά όταν τον προετοίμασε για να τον ρίξει στο παιχνίδι με τους «λύκους», τον πήρε μια αγκαλιά, του ψιθύρισε κάτι και τον άφησε να εκφραστεί στο «Μολινό», με τον πιτσιρικά να βρίσκεται στη φάση του πρώτου γκολ της Γουλβς δίχως όμως να έχει ευθύνη μετά το λάθος του Μίλνερ.

Γενικότερα, η παρουσία του χαρακτηρίστηκε θετική σε αυτή την αναμέτρηση των... ειδικών συνθηκών, των απουσιών και του μεγάλο ροτέισον για τη Λίβερπουλ, η οποία, γι' ακόμα μια χρονιά της θητείας του «Kloppo» στην τεχνική ηγεσία, αποχαιρετούν το Κύπελλο από τις πρώτες μέρες του έτους...

Κώστας Ζάλιαρης