Δεν έδειξε έλεος η Σίτι

Δίχως έλεος αντιμετώπισε την Ρόδεραμ για το Κύπελλο Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέβασε ως επί το πλείστον βασική ενδεκάδα και σκόρπισε την αντίπαλό της με σκορ 7-0. Τρεις εκπλήξεις επεφύλασσε το πρόγραμμα των μεσημεριανών αγώνων, με τις Φούλαμ, Λιντς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να μένουν εκτός.  



Δεν έδειξε έλεος η Σίτι

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν λυπήθηκε την χαμηλότερου επιπέδου αντίπαλο της Σίτι και λίγο πριν την μίνι διακοπή παρέταξε ένα δυνατό σχήμα που όποτε ήθελε έφτανε με ευκολία στο γκολ. Αυτό φάνηκε και από την ευκολία με την οποία βρήκε σκόρερς, που στο σύνολό τους ήταν έξι ενώ είχε μεσολαβήσει και ένα αυτογκόλ.

Το σκορ άνοιξε ο Στέρλινγκ για να πάρει σειρά ο Φόντεν και στην συνέχεια η φάση του αυτογκόλ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 3-0. Το δεύτερο άρχισε επίσης με γκολ μιας και ήταν ώρα για τον Ζεσούς να βάλει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα, με τους Μαχρέζ, Οταμέντι και Σανέ να ολοκληρώνουν την... αγγαρεία για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Σίτι ήταν ο Ιλκάι Γκιουντογκάν, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που βγάζει τέσσερις ασίστ σε ένα ματς μετά από τον Σάντι Καθόρλα το 2013.

Από την άλλη, η Γουότφορντ είχε επίσης εύκολο έργο στην έδρα της ερασιτεχνικής Γουόκιγνκ, από την οποία πέρασε με το χαμηλό 2-0, κρατώντας την ουσία της πρόκρισης, παρατάσσοντας έτσι κι αλλιώς μια πολύ ανάμεικτη ενδεκάδα. Κλείνοντας το κεφάλαιο των της Πρέμιερ Λιγκ, η Φούλαμ αν και γενικά έπαιξε με βασικές μονάδες γνώρισε αποκλεισμό-σοκ από την Όλνταμ, που ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 όπως αυτό διαμορφώθηκε στο 52ο λεπτό και με τέρματα στο 76’ (πέναλτι) και 88’ πήρε αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση του FA Cup.

Αίσθηση προκάλεσε και ο αποκλεισμός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την Μπαρνέτ να περνάει από την έδρα της με σκορ 1-0 και να επιβεβαιώνει πως η γηπεδούχος βιώνει μια κατάσταση «πότε ζέστη, πότε κρύο» το τελευταίο διάστημα. Κακό το μεσημέρι και για την Πρέστον, με την Ντονκάστερ να την κερδίζει 3-1 μπροστά στο κοινό της και να την αφήνει εκτός συνέχειας. Μικρότερου βεληνεκούς έκπληξη έγινε στο ΚΠΡ – Λιντς, εκεί όπου η γηπεδούχος προηγήθηκε δύο φορές (μία με πέναλτι και μία σε κανονική ροή) για να προκριθεί παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία μάλιστα είχε ισοφαρίσει σχεδόν αμέσως στο γκολ του 23ου λεπτού. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Μπίντγουελ ένα τέταρτο πριν το φινάλε.

Τέλος, η Μίλγουολ υπέταξε την Χαλ σε ένα ματς ανάλογο με αυτό του Φούλαμ – Όλνταμ, μιας και οι «τίγρεις» προηγήθηκαν στο 52ο λεπτό για να δεχθούν διπλή παραβίαση της εστίας τους σε 81ο και 85ο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα μεσημερινά παιχνίδια της Κυριακής για το Κύπελλο Αγγλίας:

Μάντσεστερ Σίτι – Ρόδεραμ 7-0

Φούλαμ – Όλνταμ 1-2

Γουόκινγκ – Γουότφορντ 0-2

ΚΠΡ – Λιντς 2-1

Μίλγουολ – Χαλ 2-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπαρνέτ 0-1

Πρέστον – Ντονκάστερ 1-3

Γιώργος Σιάφας