Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στο Κύπελλο Αγγλίας

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις συνεχίστηκε το Κύπελλο Αγγλίας, με το μεγάλο φαβορί στα απογευματινά παιχνίδια, την Τσέλσι, να επικρατεί της Νότιγχαμ Φόρεστ με σκορ 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ανάμεσα στα λίγα αξιοσημείωτα ήταν η επιστροφή της Ντέρμπι απέναντι στην Σαουθάμπτον (2-2, πάνε σε επαναληπτικό) αλλά και ο αποκλεισμός της Κάρντιφ από την Τζίλιγχαμ.



Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στο Κύπελλο Αγγλίας

Στο Λονδίνο η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να μην... προκαλέσει τον κόσμο της και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα αρκετά νωρίς στον αγώνα. Οι καλές της ευκαιρίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με τον Σεσκ μάλιστα να αποδεικνύεται μοιραίος σε πέναλτι που κέρδισε ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, μιας και δεν κατάφερε να κερδίσει τον Στιλ και να ανοίξει το σκορ. Το αυτό πέτυχε πέντε λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια ο Άλβαρο Μοράτα, που πίστωσε την ασίστ στον νεαρό Χάντσον-Οντόι για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Μπάγερν Μονάχου. Ο νεαρός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Στιλ, μόνο και μόνο για να πάρει εκδίκηση «ταΐζοντας» για μία ακόμη φορά τον Μοράτα, που στο 59ο λεπτό έκανε το τελικό 2-0.

Ακόμη ένα πολύ ωραίο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι οπαδοί της Ντέρμπι του Φρανκ Λάμπαρντ, με τα «κριάρια» να δέχονται μεν ψυχρολουσία εξαιτίας των δύο τερμάτων του Νέιθαν Ρέντμοντ (4’, 48’) αλλά να απαντούν με τους Τζακ Μάριοτ και Τομ Λόρενς σε 58ο και 61ο λεπτό για να στείλουν την πρόκριση να κριθεί σε επαναληπτικό. Από την άλλη, πολύ ενδιαφέρον και παραγωγικό ματς έδειχνε να είναι το Έβερτον – Λίνκολν, αλλά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων με το οποίο η απόσταση μειώθηκε ξανά στο ένα τέρμα διαφορά (1-0, 2-1) τα πράγματα έμειναν απαράλλαχτα. Αρκετές βασικές επιλογές από τον Μάρκο Σίβα, χωρίς το απολύτως επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από ‘κει και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, η Κάρντιφ λύγισε στην έδρα της Τζίλιγχαμ και αποχαιρέτησε νωρίς, ενώ στην μάχη της Τσάμπιονσιπ, η Σουόνσι πέρασε με το επιβλητικό 3-0 από την έδρα της Άστον Βίλα. Μικρότερου βεληνεκούς έκπληξη έγινε στο γήπεδο της Άκρινγκτον, η οποία νίκησε 1-0 την Ίπσουιτς.

Νωρίτερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σχετικά άνετη πρόκριση επί της Ρέντινγκ με σκορ 2-0. Δείτε εδώ για το ματς και τα αποτελέσματα νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα απογευματινά παιχνίδια του FA Cup:

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

Έβερτον – Λίνκολν 2-1

Ντέρμπι – Σαουθάμπτον 2-2

Τζίλιγχαμ – Κάρντιφ 1-0

Μίντλεσμπρο – Πίτερμπρο 5-0

Άστον Βίλα – Σουόνσι 0-3

Μπόλτον – Γουόλσολ 5-2

Μπρέντφορντ – Όξφορντ 1-0

Άκρινγκτον – Ίπσουιτς 1-0

Φλίτγουντ – Γουίμπλεντον 2-3

Γιώργος Σιάφας