Λουκάκου και Αλέξις ξελάσπωσαν τη Γιουνάιτεντ, της... τρελής στο Vitality! (vids)

Με γκολ στα 38 δευτερόλεπτα από τον Λουκάκου και ασίσ του Αλέξις Σάντσες στην επιστροφή του στη δράση, οι δύο ποδοσφαιριστές που πέρασαν με αλλαγή στο ματς με τη Νιούκαστλ ήταν καθοριστικοί για το τελικό 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 4x4 για τον Σόλσκιερ! Απίστευτο παιχνίδι ανάμεσα σε Μπόρνμουθ και Γουότφορντ, 3-3 από το πρώτο ημίχρονο, πολλές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για το γκολ της νίκης.  



Λουκάκου και Αλέξις ξελάσπωσαν τη Γιουνάιτεντ, της... τρελής στο Vitality! (vids)

Ο Σόλσκιερ έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τέσσερις νίκες στα πρώτα του ισάριθμα ματς πρωταθλήματος στον πάγκο, μετά τον Σερ Ματ Μπάσμπι! 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε απίστευτα σκούρα στο «St.James' Park» στο τέταρτο ματς της θητείας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της ομάδας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα στα μετόπισθεν, ο Κριστιάν Ατσού ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, ο Φιλ Τζόουνς ήταν – όπως πάντα – ικανός να... κάψει την ομάδα του και οι «καρακάξες» είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, με κατοχή 72%, δείγμα πως μπήκαν να παίξουν δίχως φόβο... Ο Σόλσκιερ έπρεπε να επιστρατεύσει τα... μεγάλα μέσα για να κυνηγήσει πολύ περισσότερο τη νίκη η Γιουνάιτεντ, όσο κι αν στην άμυνα συνέχισε να παρουσιάζεται εύθραυστη, ανησυχώντας για τις ενέργειες των Ατσού και Ροντόν.

Οι Αλέξις Σάντσες και Λουκάκου πέρασαν στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και ο Βέλγος φορ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα! Έπειτα από μόλις... 38 δευτερόλεπτα συμμετοχής, στο 64ο λεπτό, ο Λουκάκου έδωσε το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους», αφού ο Ντουμπράβκα δεν κατάφερε να συγκρατήσει μια εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ και είδε τον φορ της Γιουνάιτεντ από κοντά να παραβιάζει την εστία του για το 1-0. Ο Σάντσες θα έπαιζε κι εκείνος το δικό του κομμάτι στη νίκη της ομάδας του έναν μήνα και κάτι μετά το τελευταίο του παιχνίδι, αφού έκανε την ασίστ στον Ράσφορντ στο 80' για το δεξί πλασέ του Άγγλου και το τελικό 2-0 στο «St. James' Park». Γλίτωσε την αποβολή με βίαιη κλωτσιά στον Πογκμπά ο Σέλβεϊ που... έβγαλε ξανά στην επιφάνεια τον παλιό, κακό και απείθαρχο εαυτό του.

Αδιανόητο πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι της Γουότφορντ με τη Μπόρνμουθ στο «Vitality Stadium», με το ματς να κάνει σέντρα ένα τέταρτο πιο αργά από το προγραμματισμένο (22:00 αντί 21:45) λόγω λανθασμένου συναγερμού για φωτιά σε εξέδρα του γηπέδου. Ο Ντίνεϊ, λοιπόν, αρχικά με κεφαλιά στο 14΄κι αργότερα εκμεταλλευόμενος την σύγκρουση των Κουκ και Άκε στο 27' έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους «hornets», ωστόσο, το πρώτο μέρος είχε να παρουσιάσει συνολικά πέντε τέρματα!

Οι «cherries» αντέδρασαν κι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια όταν αρχικά ο Άκε με «ριμπάουντ» από κοντά έπειτα από απόκρουση του Φόστερ σε προσπάθεια του Γκόσλινγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει και ο Γουίλσον στο 37' να ισοφαρίσει με τρομερή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Φρέιζερ! Στο 38' ήρθε γκολ από τη Γουότφορντ για ν΄ανακτήσει το προβάδισμα με τον Σέμα να σκοράρει με δυνατό σουτ για πρώτη φορά στη θητεία του στην ομάδα του Χάβι Γκράθια, όμως, το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν στο 3-3 (!) με τον Φρέιζερ στο 39' να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό! Το παιχνίδι μπορούσε να πάει ανά πάσα στιγμή σε καθεμιά από τις δύο πλευρές που συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να κρατούν τους οπαδούς σε μια τρομερή εγρήγορση στο... θρίλερ που συμμετείχαν οι ομάδες, το βράδυ της Τετάρτης. Η Γουότφορντ με τον Ντίνεϊ ήταν κάπως πιο απειλητική, όμως, όσο κι αν προσπαθούσε εκείνος για το δικό του χατ-τρικ και τη νίκη της ομάδας του, όσο κι αν προσπαθούσε να τον στηρίξει και ο Ντεουλοφέου, το 3-3 δεν άλλαξε στο Vitality Stadium...

Κώστας Ζάλιαρης