Δεν είναι ότι προσπάθησε κιόλας...

Στις νίκες επέστρεψε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε 4-1 της Φούλαμ σε ένα παιχνίδι με ουτοπικό σκορ και στο οποίο θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα. Μέτριοι στο επιθετικό κομμάτι οι «κανονιέρηδες», φανέρωσαν ακόμη μία φορά αμυντικά κενά αλλά η επίθεση των φιλοξενούμενων -που παραμένουν προτελευταίοι- δεν ήταν αποτελεσματική.



Δεν είναι ότι προσπάθησε κιόλας...

Σκοράροντας ξανά τα περισσότερα τέρματά της στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ουνάι Έμερι άφησε πίσω της την ισοπαλία με την Μπράιτον και την βαριά ήττα από την Λίβερπουλ για να ικανοποιήσει τον κόσμο της με την κατάκτηση του τρίποντου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο η όχι και τόσο γεμάτη εξέδρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη και με την εμφάνιση μιας και το ματς θα μπορούσε κάλλιστα να στραβώσει πριν αρχίσει να ανοίγει για τα καλά.

Ήταν η Φούλαμ που απείλησε πρώτη, προσπαθώντας να διατηρήσει συμπαγή την άμυνά της και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, με τον Ράιαν Σεσενιό να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ πριν ανοίξει το σκορ. Ο νεαρός Άγγλος βρέθηκε φάτσα με το τέρμα για να στείλει την μπάλα εκτός κάδρου, με το σύνολο του Κλάουντιο Ρανιέρι να πληρώνει κυρίως αυτή την φάση στο 25’. Τότε ήταν που ο Ιγουόμπι βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Τζάκα, με την ιδανική ανάπτυξη από αριστερά να έχει τελικό αποδέκτη τον Ελβετό. Το 1-0 ήταν ψιλο-αναμενόμενο, ενώ σίγουρα είχαν υπάρξει σημάδια για την πλευρά από την οποία μπορούν να γίνουν πιο επικίνδυνοι οι γηπεδούχοι.

Όπως η Άρσεναλ εξακολουθούσε να παραμένει πιστή στο πλάνο της και την δημιουργία από τα άκρα, έτσι και η Φούλαμ δεν πανικοβλήθηκε και κράτησε ίδια προσέγγιση που όσο περνούσε η ώρα έφερνε την αντίπαλη αμυντική γραμμή ολοένα και σε μεγαλύτερη δυσκολία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν εκτεθειμένοι οι παίκτες του Έμερι, οι οποίοι βέβαια χρειάστηκαν μόλις ένα δεκάλεπτο για να ξανά σκοράρουν μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Θύτης ο Λακαζέτ (55’) ο οποίος τελείωσε επίσης μια πολύ ωραία δημιουργία, δίνοντας ασφάλεια στην Άρσεναλ. Μια ασφάλεια που -ωστόσο- χάθηκε στο 69ο λεπτό όταν αν και προβλέψιμα η Φούλαμ μείωσε στο σκορ με τον Καμαρά να σπρώχνει την μπάλα στην εστία.

Βάσει εικόνας δινόταν η εντύπωση πως το σκορ μπορεί να μείνει στα ίδια επίπεδα, κάτι που διέψευσαν οι Ράμσεϊ και Ομπαμεγιάνγκ, οι οποίοι έβαλαν κι αυτοί το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερς με τέρματα σε 79ο και 83ο λεπτό. Ρόλο για το εύρος του σκορ έπαιξαν κυρίως οι αμυντικές ελλείψεις των φιλοξενούμενων, μιας και δινόταν η εντύπωση πως εάν οι «κότατζερς» ήταν πλήρης ίσως και να έπαιρναν κάτι παραπάνω. Σταθερά στην πέμπτη θέση η Άρσεναλ, θα ήθελε πάρα πολύ να δει τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γκελάρουν, με την πρώτη να παίζει αργότερα μέσα στην ημέρα απέναντι στην Κάρντιφ και την δεύτερη αύριο (02/01) στην έδρα της Νιούκαστλ. Όσον αφορά την Φούλαμ, όπως προαναφέρθηκε παραμένει προτελευταία στην βαθμολογία, με το αήττητο σερί των τριών αγώνων (1Ν-2Ι) να σταματάει εδώ.

Γιώργος Σιάφας