Πογκμπά: Η... απελευθέρωση!

Άλλος άνθρωπος. Άλλος ποδοσφαιριστής. Ξανά χαμογελαστός. Ξανά αποδοτικός. Ξανά αποτελεσματικός. Ο Πολ Πογκμπά έχει ξεπεράσει τον... φετινό εαυτό του μέσα σε τρία ματς από την ημέρα που έφυγε ο Μουρίνιο και ο αντίκτυπος του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στις εμφανίσεις του Γάλλου χαφ είναι ήδη... τρομερός!  



Πογκμπά: Η... απελευθέρωση!

Σε 14 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πολ Πογκμπά είχε μόλις 3 γκολ και 3 ασίστ, πολλές άσχημες στιγμές, εντάσεις, τσακωμούς στην προπόνηση, είχε χάσει το χαμόγελό του και είχε χάσει και τη χαρά του παιχνιδιού...

Πλέον, όλα είναι διαφορετικά στους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι σε τρεις αναμετρήσεις στην εποχή του Σόλσκιερ, μετά και το 4-1 επί της Μπόρνμουθ στο τελευταίο ματς του 2018, έχουν πετύχει 12 γκολ και μάλιστα, τα 4 από αυτά έχουν μπει στον λογαριασμό του Γάλλου μέσου, μαζί με άλλα 3 στα οποία πιστώνεται τη συμμετοχή, αφού προήλθαν από δικές του ασίστ!

Μάλιστα, η συνεισφορά του σε συνολικά 7 τέρματα έκαναν τον Δεκέμβρη του 2018 τον πιο αποτελεσματικό της παρουσίας του Πογκμπά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ, για πρώτη φορά μετά τον Ρούνεϊ, πίσω στο 2012, ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοράρει δις σε δύο διαδοχικά ματς πρωταθλήματος!

Ο Πολ Πογκμπά απελευθερώθηκε, η ομάδα του Σόλσκιερ παίζει πλέον πολύ πιο επιθετικά, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Man of the Match της αναμέτρησης με τη Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ», όσο και ο Λουκ Σο σε πρόσφατες δηλώσεις του, όπου μίλησε ειλικρινά για τη λανθασμένη νοοτροπία στην οποία είχε προσπαθήσει να μυήσει τον σύλλογο, στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζοσέ Μουρίνιο...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης