Διαλύει τα πάντα στο δρόμο για τον τίτλο! (vid)

Ούτε... να τρομάξει δεν πρόλαβε η Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ στο τελευταίο της παιχνίδι για το 2018! Ακόμα κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα του Κλοπ κοιτάζει μονάχα την πορεία της προς το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1990 και έφτασε στο τρομερό 5-1, σκοράροντας μάλιστα τέσσερις φορές στο πρώτο μέρος και ανατρέποντας την κατάσταση σε 90 δευτερόλεπτα! Στο +10 πλέον (με ματς περισσότερο) από τη Σίτι και στο +9 από την Τότεναμ οι «κόκκινοι»...  



Διαλύει τα πάντα στο δρόμο για τον τίτλο! (vid)

Η Λίβερπουλ, ως πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ σε 20 αγωνιστικές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετράει πλέον 88 βαθμούς από 37 ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2018, με την καλύτερη επίδοση του συλλόγου ever! 

Τέμπο που... κούραζε και στην παρακολούθηση. Ματς που ξεκίνησε ως ντέρμπι, παρέμεινε τέτοιο μέχρι και το 16ο λεπτό και από εκεί και πέρα μετατράπηκε σε... πάρτι – ζέσταμα, από τα πολλά που θέλει και εύχεται να κάνει φέτος η Λίβερπουλ. Η βραδιά του τελευταίου Σαββάτου του 2018 στο Άνφιλντ ήταν μαγική για τους οπαδούς των «κόκκινων» και σκέτος εφιάλτης για τους Λονδρέζους της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες», μπορεί να ξεκίνησαν παγώνοντας τα πάντα όταν στο 11' από το γέμισμα του πολύ καλού Ιγουόμπι ο Μέιτλαντ – Νάιλς από το δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 1-0 μπροστά στον ανήμπορο Άλισον, ωστόσο, η συνέχεια ήταν κατακόκκινη και καταιγιστική! Εντός 90 δευτερολέπτων ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έφερε τα πάνω – κάτω!

Η άμυνα των Παπασταθόπουλου, Μουστάφι και Λιχστάινερ ούτως ή άλλως φαινόταν αναξιόπιστη και ο Ελβετός έδιωξε πάνω στον Γερμανό για να επωφεληθεί ο Βραζιλιάνος φορ της Λίβερπουλ και να ισοφαρίσει στο 14'. Με ατομική ενέργεια, «ξαπλώνοντας» τον Μουστάφι, τον Sokratis και τον... Τορέιρα που έπεσε μόνος του, ο Φιρμίνο με τρομερή προσπάθεια έκανε και την ανατροπή στο 16' για το 2-1! Το ματς δεν στηριζόταν καθόλου στις μεσαίες γραμμές, αλλά πολύ περισσότερο στην γρήγορη μεταφορά της μπάλας μπροστά, ακόμα κι αν οι Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ φαίνονταν ιδιαίτερα ήσυχοι για τέτοιο παιχνίδι... Οι «κόκκινοι» θα έφταναν με τεράστια ευκολία στο 3-1 από τη βαθιά μπαλιά του Ρόμπερτσον και την ασίστ πάρε-βάλε του Αιγύπτιου στον Μανέ στο 32', για να έρθει και το πέναλτι που κέρδισε ο «Φαραώ» από τον Sokratis και εκτέλεσε ο ίδιος για το 4-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Έμερι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο ματς τον Κοσιελνί στη θέση του Μουστάφι μπας και σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί, ο Κλοπ στο 60' πέρασε τον Χέντερσον αντί του Μανέ για να κρατήσει λίγο περισσότερο το κέντρο και να δώσει περισσότερες επιθετικές ευθύνες στον Σακίρι που κινήθηκε σε ρηχά νερά ως μέλος της τριάδας των χαφ από το ξεκίνημα του ματς. Κι ενώ οι εκατέρωθεν παρουσίες στις δύο περιοχές πληθαίνονταν με σοβαρές απειλές και για τις δύο εστίες, ήρθε πέμπτο γκολ για τη Λίβερπουλ. Ο Λόβρεν στο 64' έπεσε εύκολα σε μαρκάρισμα του Κολάσινατς στην περιοχή, ο Όλιβερ έδειξε ξανά την άσπρη βούλα και ο Φιρμίνο ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο ματς για το τελικό 5-1!

Ο σκόρερ, έφτασε πλέον στα 8 γκολ (μαζί με 3 ασίστ) στα παιχνίδια του απέναντι στο λονδρέζικο κλαμπ και επέστρεψε στα γκολ έπειτα από 24 τελικές προσπάθειες δίχως αποτέλεσμα στο «Άνφιλντ» μέχρι να ξαναβρεί δίχτυα το βράδυ του Σαββάτου! Με την ψυχολογία των «κανονιέρηδων» καταρρακωμένη και το ματς τελειωμένο, το τελευταίο 15λεπτο ήταν δίχως κάτι ιδιαίτερο, αφού η δουλειά είχε ήδη γίνει και το ενδιαφέρον πλέον στρεφόταν στο μεγάλο ντέρμπι με τη Σίτι, την προσεχή Πέμπτη! Για κλείσιμο, ο Λακαζέτ, στο 85' θα μπορούσε να έχει πάρει πέναλτι από την κλωτσιά του Κλάιν, αλλά ο Μάικλ Όλιβερ δεν είδε σε αυτή την περίπτωση...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84' Κλάιν), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (78' Λαλάνα), Σακίρι, Σαλάχ, Μανέ (62' Χέντερσον), Φιρμίνο

Άρσεναλ: Λένο, Λιχστάινερ, Μουστάφι (46΄Κοσιελνί), Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τορέιρα, Τζάκα, Κολάσινατς (80' Γκεντουζί), Ράμσεϊ, Ιγουόμπι, Ομπαμεγιάνγκ (71' Λακαζέτ)

Κώστας Ζάλιαρης