Αβαντάζ τετράδας με τα ... 101 του Αζάρ (vid)

Η Τσέλσι έφυγε νικήτρια από το Vicarage Road επικρατώντας 2-1 της σκληροτράχηλης Γουότφορντ στη φετινή Boxing Day! Έφτασε στα 101 γκολ με τη μπλε φανέλα σκοράροντας δις ο Αζάρ στο παιχνίδι, για να γίνει ο 10ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου με τριψήφιο αριθμό τερμάτων! Ντεμπούτο στην Πρέμιερ για τον Χάντσον – Οντόι. Εντός τετράδας, στο +2 από την Άρσεναλ (έμεινε στο 1-1 με τη Μπράιτον) η ομάδα του Σάρι.



Αβαντάζ τετράδας με τα ... 101 του Αζάρ (vid)

Τα... ωραία, τα κρατούσαν για το φινάλε του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες στο Vicarage Road, αφού, στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που κρατήθηκαν λόγω του τραυματισμού του Καμπασέλε αλλά και της αλλαγής του Πέδρο, σημειώθηκαν δυο γκολ! Η Τσέλσι έπαιξε και πάλι με τον Αζάρ στην επίθεση, η Γουότφορντ προσπαθούσε να ευνοηθεί από την πολύ απρόσεκτη άμυνα των «μπλε» και το σκορ στην ανάπαυλα ήταν στο 1-1! Αρχικά στο 10ο λεπτό ο Γουίλιαν από πολύ πλάγια θέση είχε δοκάρι, σε φάση στην οποία ο Καμπασέλε χτύπησε άσχημα στο δοκάρι με τα πλευρά και οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή. Στο 33' ο Αζάρ δεν βρήκε το γύρισμα του Αθπιλικουέτα για να πλασάρει εξ επαφής και οι «hornets», παρά το γεγονός πως οι αντεπιθέσεις της Τσέλσι ήταν... τρομοκρατικές, βρίσκονταν στα καρέ του Κέπα και προκαλούσαν εξίσου μεγάλη ανησυχία. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από λάθος στο χώρο του κέντρου ο Κόβασιτς έβγαλε μόνο τον Αζάρ που πέρασε και τον Φόρστερ για το 1-0, ωστόσο, στο 45' + 3' ο Περέιρα με τρομερό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή έπειτα από σέντρα του Χολέμπας ισοφάρισε σε 1-1!

Η ομάδα του Χάβι Γκράθια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πρεσάρει ψηλά και συνέχισε να βγάζει ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και τρεξίματα ώστε να προλαβαίνει τις αντιδράσεις των αμυντικών της Τσέλσι. Στο 54ο λεπτό ο Ντεουλοφέου φώναξε για πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Νταβίντ Λουίζ που προσπαθεί σωστά με το σώμα αλλά λόγω της ταχύτητας και των δύο γκρεμίζονται, ο ρέφερι θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα αλλά δεν το έκανε. Έτσι, λίγο αργότερα, ο Ζορζίνιο έβγαλε μαγική μπαλιά για τον Αζάρ, τον οποίο... σώριασε στο έδαφος ο Φόρστερ, δέχθηκε το λάθος του αδιαμαρτύρητα και ο Βέλγος που ανέλαβε την εκτέλεση από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 2-1 βάζοντας ξανά μπροστά το σύνολο του Σάρι. Το γκολ αυτό επηρέασε πολύ τον παλμό από την εξέδρα, με το Vicarage Road να ηρεμεί. Οι «μπλε» με το νέο προβάδισμα είχε τον έλεγχο, ο Γουίλιαν στο 72' είχε νέο δοκάρι σε αριστερό ευθύβολο σουτ εντός περιοχής, στο 78' ο Καντέ με ωραία κούρσα με χαμηλό σουτ από πάσα του Αζάρ έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα, στο 86' ένα πολύ καλό σουτ του Ζορζίνιο έφυγε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι και το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουότφορντ: Φόστερ, Φεμένια, Καμπάσελε (16' Μαριάπα), Κάθκαρτ, Χολέμπας, Ντουκουρέ, Καπού, Σέμα (67' Κίνα), Περέιρα, Ντεουλοφέου (82' Σάκσες), Ντίνεϊ

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (80' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (43' Χάντσον – Οντόι, 85' Έμερσον), Αζάρ, Γουίλιαν

Κώστας Ζάλιαρης