¶ξιζαν και οι δύο από κάτι... (vid)

Φούλαμ και Γουλβς έμειναν στο μεταξύ τους 1-1 φανερώνοντας τις μεγάλες αμυντικές τους αδυναμίες, αλλά προσφέροντας και ένα πολύ ενδιαφέρον και γεμάτο ρυθμό παιχνίδι στο Craven Cottage, στο πρώτο ματς της φετινής Boxing Day! Δεν βολεύει καθόλου ο βαθμός τους «cottagers» στην κατάσταση που έχουν περιέλθει στον πάτο της βαθμολογίας...  



¶ξιζαν και οι δύο από κάτι... (vid)

Θα μπορούσε να είναι και μια... προσωπική μονομαχία των Μίτροβιτς και Χιμένες, αφού οι δυο επιθετικοί έμοιαζαν να προσπαθούν να επιβληθούν ο ένας του άλλου πρωταγωνιστώντας και μονοπωλώντας τις ευκαιρίες των ομάδων τους. Βέβαια, ο Σέρβος το... παράκανε στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως ήθελε σαν τρελός να σκοράρει, φτάνοντας να έχει στο όνομά του τις εφτά από τις εννέα τελικές προσπάθειες των «cottagers» για γκολ! Νωρίτερα, βέβαια, ο Χιμένες κοντρόλαρε κι έκανε εξαιρετικό σουτ ανάμεσα από δύο αμυντικούς, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά. Η πιο μεγάλη, ήταν στο 28' όταν δεν πρόλαβε με προβολή την συρτή μπαλιά του Κρίστι προς το δεύτερο δοκάρι. Η Γουλβς μπορεί να είχε δεύτερο ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, όμως, στην επανέναρξη του παιχνιδιού πήρε το πάνω χέρι.

Το σύνολο του Νούνο Πίντο παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο και κατάφερε να περιορίσει όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των cottagers, ωστόσο, κάποια καθαρή ευκαιρία για γκολ δεν βρήκε. Τα δεδομένα άλλαξαν όταν πέρασε στο ματς ο Ράιαν Σεσενιόν στη θέση του Αντρέ Σίρλε λίγο προτού περάσει το ματς στο τελευταίο του 20λεπτο και ο νεοεισελθών ήταν εκείνος που θα σκόραρε για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ανέβασε τη Φούλαμ στο γήπεδο και από σέντρα του Μόουσον και μια πρώτη απόκρουση του Ρουί Πατρίσιο, ο Σεσενιόν βρέθηκε σε θέση βολής για να στείλει τη μπάλα μέσα από την τελική γραμμή παρά την προσπάθεια των αντιπάλων ν' απομακρύνουν. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν το προβάδισμα, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις και με αυτή την αντίπαλο, το 1-0 είναι τέτοιο που δίνει ερέθισμα να μη χαθεί τελείως το ματς. Με αυτό το σκεπτικό ενήργησαν οι παίκτες του Πίντο που στο 84' ισοφάρισαν με τον Σάις στο τελικό 1-1. Από χαμηλό γέμισμα από αριστερά, η άμυνα της Φούλαμ δεν ανταποκρίθηκε καθόλου και ο σκόρερ είχε εύκολη δουλειά έπειτα από την κόντρα που σταμάτησε τη μπάλα μπροστά του. Στις καθυστερήσεις, ο Μίτροβιτς λίγο έλειψε να ολοκληρώσει το... σμπαράλιασμα της άμυνας της Γουλβς με γκολ, αλλά ο έτρεξε και απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Ρίκο, Οντόι, Μόουσον, Ριμ, Κρίστι, Τσέιμπερς, Σερί (82' ΜακΝτόναλντ), Μπράιαν, Καμαρά (73' Κέιρνι), Μίτροβιτς, Σίρλε (67' Σεσενιόν)

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόουντι, Μπόλι, Ντόχερτι, Ζοάο Μουτίνιο, Σάις, Κάστρο (82' Βινάγκρ), Γκιμπς – Γουάιτ (63' Έλντερ Κόστα), Τραορέ (46' Καβαλέιρο), Χιμένες

Κώστας Ζάλιαρης