Βία άνευ προηγουμένου!

Κατάσταση πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Βρετανίας επικρατεί από την Τετάρτη στο Μάντσεστερ και το Σάλφορντ, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των αστυνομικών δυνάμεων! Στις 47 ανέρχονται οι συλλήψεις, ενώ ένας από τους ταραξίες παραδόθηκε, «προδομένος» από φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook!



Βία άνευ προηγουμένου!

Οι λεηλασίες είχαν την… τιμητική τους τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφού οι ταραξίες μετά το Λονδίνο και τις γύρω περιοχές της αγγλικής πρωτεύουσας, άφησαν επίσης το «στίγμα» τους στο Μάντσεστερ και το Σάλφορντ! Οι ζημιές που σημειώθηκαν σε μικρά και μεγάλα καταστήματα των δύο πόλεων είναι άνευ προηγούμενου και μάλιστα, όπως τόνισε ο βοηθός διευθυντή της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Γκάρι Σιούαν: «Η κατάσταση ξέφυγε με ενέργειες που μόνο ως καθαρά εγκληματικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι ταραξίες δεν είχαν τίποτα για το οποίο να διαμαρτυρηθούν. Δεν υπήρξε καμία αφορμή. Καμία “σπίθα” για να ξεσπάσουν όλα αυτά τα επεισόδια. Όλες αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι παράλογες σε τέτοιο βαθμό που πρώτη φορά αντικρίζω στην καριέρα μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλλήψεις από την αστυνομία έχουν ανέλθει στις 47, ενώ ένας από τους ταραξίες παραδόθηκε, λόγω της ανάρτησης φωτογραφιών στο facebook, που τον «πρόδωσαν», αφού δεν είχε καλύψει το πρόσωπό του.