Ήξερες ότι αυτοί οι σταρ είχαν «υποβιβαστεί»;

Η αλήθεια είναι πως δεν σου πάει το μυαλό. Ιδίως σε μια- δυο περιπτώσεις πιάνεις τον εαυτό σου προ εκπλήξεως! «Μα ο Ζλάταν έπαιζε πάντα σε ομάδες πρώτης γραμμής, πως γίνεται να έχει υποβιβαστεί»; Και να ήταν μόνο αυτός…  



Ήξερες ότι αυτοί οι σταρ είχαν «υποβιβαστεί»;

Εμείς αναζητήσαμε και βρήκαμε τις πιο «δυνατές» περιπτώσεις σούπερ σταρ και θρύλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οι οποίοι – έστω για μια φορά στην καριέρα τους- είδαν την ομάδα του να υποβιβάζεται σε χαμηλότερη κατηγορία.

Πάμε να τους δούμε…

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΠΑΤΙΣΤΟΥΤΑ (ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 1992-93)

Δεν είχε προλάβει ακόμα να εδραιωθεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Πολλοί τον αντιμετώπιζαν ως τον… αντί Μπάτζιο, ο οποίος αποχώρησε από τη Φιορεντίνα για λογαριασμό της Γιουβέντους. Ο Μπατιστούτα, λοιπόν, πήγε στη Φλωρεντία και παρά το γεγονός ότι σημείωσε 16 γκολ σε 32 παιχνίδια  και «έχτισε» όνομα, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον υποβιβασμό των «βιόλα» στη Serie B (1992-93). Παρόλα αυτά, ο Μπατιγκόλ αποφάσισε να ακολουθήσει την ομάδα… στα χαμηλά και χάρη στην καθοριστική του βοήθεια επέστρεψε… θρύλος στη Serie A!

ΓΟΥΙΛΙΑΝ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ 2007)

Το ταλέντου του ξεχώριζε από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος δεν στάθηκε αρκετό για να διατηρήσει την ομάδα του στα μεγάλα σαλόνια του βραζιλιανικού ποδοσφαίρου. Ο νυν άσος της Τσέλσι αγωνίστηκε σε 15 της Κορίνθιανς για το 2007, όμως την τελευταία αγωνιστική γνώρισε την οδύνη του υποβιβασμού. Ευτυχώς για τον ίδιο, εκείνο το καλοκαίρι η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατέθεσε πρόταση ύψους 14εκατ. ευρώ και τον… λύτρωσε, ανοίγοντάς του δρόμο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΙΜΟΒΙΤΣ (ΜΑΛΜΕ, 1999)

Λένε ότι αν δεν αντιμετωπίσεις δυσκολίες, δεν πρόκειται να φτάσεις στην κορυφή. Την άποψη αυτή στηρίζει και ο σπουδαίος Ζλάταν, ο οποίος στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα γεύτηκε την απογοήτευση του υποβιβασμού με τη Μάλμε. Ήταν το 1999, την πρώτη του σεζόν στο ρόστερ της σουηδικής ομάδας, όταν ένιωσε από πρώτο χέρι την απογοήτευση του υποβιβασμού. Πάντως ο ίδιος έμεινε και την επόμενη χρόνια σημείωσε 12 γκολ, συμβάλλοντας στην άμεση επιστροφή του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία.

ΠΑΜΠΛΟ ΑΪΜΑΡ (ΣΑΡΑΓΟΣΑ 2007-08)

Ακόμη και το είδωλο του Λίο Μέσι ή ο ένας από τους πολλούς… νέους Μαραντόνα έχει καταγράψει υποβιβασμό στο βιογραφικό του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είδε τις προσπάθειές του ίδιου και των συμπαικτών του το 2008 να πέφτουν στο κενό και μαζί τη Ρεάλ Σαραγόσα να αποχαιρετά την Πριμέρα Ντιβιζιόν! Πάντως ο ίδιος δεν… χαλάστηκε και πολύ, αφού το ίδιο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την πορτογαλική Μπενφίκα!

ΟΛΙΒΕΡ ΜΠΙΡΧΟΦ (ΑΣΚΟΛΙ 1991-92)

Η καριέρα του ζωντανού θρύλου του γερμανικού ποδοσφαίρου πέρασε από σαράντα κύματα στα πρώτα χρόνια! Άφησε καλές εντυπώσεις στη Γερμανία, πήγε στην Αυστρία και αμέσως δοκίμασε την τύχη του στην Serie A με τη φανέλα της Άσκολι. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα, η παρθενική του σεζόν στην Ιταλία συνδυάστηκε με… πτώση, όμως ο ίδιος- εξαιρετικά πεισματάρης- παρέμεινε στον σύλλογο και προσέφερε τίμια τις υπηρεσίες του, προτού έρθουν οι μεταγραφές στην Ουντινέζε και τη Μίλαν.

*Σαφώς και η λίστα των σούπερ σταρ και θρύλων που έχουν ζήσει τον υποβιβασμό είναι μεγαλύτερη. Ορισμένα άλλα ονόματα που γεύτηκαν την… πτώση ήταν οι Ερίκ Λαμέλα (Ρίβερ Πλέιτ 2010-11), Φράνκο Μπαρέζι (Μίλαν 1981-82), Ρομπέρτο Αγιάλα (Νάπολι 1997-98) και Ντίξι Ντιν (Έβερτον 1929-30).