Την άφησε να χαρεί και... τη σμπαράλιασε! (vid)

Η Τότεναμ μπορεί να είδε την Έβερτον να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο «Γκούντισον Παρκ», ωστόσο, η ... μαγική τετράδα των Ντέλε Άλι, Σον, Έρικσεν και Κέιν έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, με το σκορ να φτάνει στο 6-2 για τους Λονδρέζους, που μείωσαν την απόσταση από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Σίτι στους δύο πόντους. Από δύο γκολ σε τέσσερις σερί συναντήσεις με τα «ζαχαρωτά» ο Κέιν!  



Την άφησε να χαρεί και... τη σμπαράλιασε! (vid)

Το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο Μέρσεϊσαϊντ είχε να παρουσιάσει τέσσερα γκολ και από αυτά, τα τρία ήταν υπέρ των «σπιρουνιών» που φρόντισαν να τα φέρουν όλα τούμπα πολύ γρήγορα και να είναι και ασφαλείς για το υπόλοιπο ματς. Ο Πίκφορντ βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά και μετά από μια εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κέιν στο 13', άρχισε να... μετράει. Αν και αρχικά ο Γουόλκοτ με σουτ στην κίνηση από γύρισμα του Κάλβερτ – Λιούιν έγραψε το 1-0 για την Έβερτον στο 21', ήρθαν τρεις απαντήσεις από πλευράς Λονδρέζων. Αρχικά στο 27' ο γκολκίπερ των «ζαχαρωτών» έκανε μεγάλη γκάφα με τον Ζούμα και ο Σον που ακολουθούσε τη φάση σκόραρε σε κενή εστία, στο 35' ο Ντέλε Άλι έκανε το come-back από το «ριμπάουντ» απόκρουσης του Άγγλου πορτιέρε σε διαγώνιο σουτ του Σον, ενώ στο 41' ο Κέιν σε κενή εστία έπειτα από δοκάρι του Τρίπιερ σε εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-1.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ο ίδιος, παρ' όλα αυτά, η Τότεναμ βγήκε από τ' αποδυτήρια και σκόραρε πάλι για να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της! Με τρομερό σουτ του Έρικσεν στην κίνηση από ασθενή απόκρουση του Κόουλμαν στα μετόπισθεν της Έβερτον έγινε το 4-1 στο 48', δυο λεπτά αργότερα με το δεξί ο Σίγκουρντσον μέσα από την περιοχή έδειξε πως θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερο ζουμί το ματς, αλλά δεν θα το επέτρεπαν οι παίκτες του Ποτσετίνο. Ο Έρικσεν έβγαλε τον Σον στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στο 61' και ο Νοτιοκορεάτης θα νικούσε ξανά τον Πίκφορντ για το 5-2 της Τότεναμ, για να έρθει και το 6ο και τελευταίο γκολ στο 74' από τον Χάρι Κέιν. Ο διεθνής στράικερ σκόραρε με τέλειο δεξί πλασέ από γύρισμα του Σον για το τελικό 6-2, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Όουεν με τα δυο τέρματα σε καθεμιά από τις τέσσερις διαδοχικές συναντήσεις με την ίδια ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Ζούμα, Ντιν, Ντέιβις, Αντρέ Γκόμες (53' Σνάιντερλιν), Γουόλκοτ, Σίγκουρντσον (83' Τοσούν), Ριτσάρλισον (75' Μπερνάρντ), Κάλβερτ – Λιούιν

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Σισοκό (83' Μόουρα), Έρικσεν, Άλι (46' Λαμέλα), Κέιν, Σον (79' Σκιπ)

Κώστας Ζάλιαρης