Σχέδιο με εξέδρες ορθίων για το νέο γήπεδο της Έβερτον

Με την ελπίδα στο δεύτερο μισό του 2019 να μπορεί να παρουσιάσει η Έβερτον ένα πλήρες και απόλυτα λεπτομερές σχέδιο για την ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή του Bradley Moore Dock, έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία για το πλάνο πάνω στο οποίο θέλουν να φτιάξουν τα «ζαχαρωτά» το νέο τους «σπίτι».  



Σχέδιο με εξέδρες ορθίων για το νέο γήπεδο της Έβερτον

Το «Γκούντισον Παρκ» έχει χωρητικότητα 39.000 θέσεις, ωστόσο, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ θεωρεί πως μονάχα αν ξεπεραστούν οι 50.000 θα μπορούν να καλύπτονται οι απαιτήσεις όλων των οπαδών που κάθε χρόνο επιζητούν ένα εισιτήριο διαρκείας.

Στο νέο γήπεδο, έτσι όπως σχεδιάζεται τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο για την τοποθεσία στο Bradley Moore Dock, η χωρητικότητα θα φτάνει στις 52.000 θέσεις, με προοπτική επέκτασης στις 62.000 και με άμεση μετατροπή σε εξέδρες ορθίων εφόσον εγκριθεί το μεγάλο, μακρόπνοο πλάνο...

Επιθυμία των ανθρώπων της Έβερτον είναι να βρίσκονται σε θέση να μπορούν να παρουσιάσουν ένα έτοιμο και λεπτομερέστατο σχέδιο στο δεύτερο μισό του 2019, ώστε να μπορεί η ομάδα στην έναρξη της σεζόν 2022-2023 να μετακομίσει σε νέα έδρα.

Κώστας Ζάλιαρης