Ο Αζάρ το τελείωσε πριν πάει στα πέναλτι...

Ο Μαουρίτσιο Σάρι τον είχε στον πάγκο, το ματς με τη Μπόρνμουθ τον... καλούσε να επέμβει και ο Εντέν Αζάρ επιστρατεύθηκε για να δώσει την πρόκριση στην Τσέλσι. Με γκολ του Βέλγου στο 84', οι «μπλε» επιβλήθηκαν 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πέρασαν στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ!  



Ο Αζάρ το τελείωσε πριν πάει στα πέναλτι...

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι είχε τον Ζιρού στο αρχικό σχήμα και τον Εντέν Αζάρ στον πάγκο και κυριάρχησε απόλυτα έναντι της Μπόρνμουθ, η οποία όμως ήταν αρκετά επικίνδυνη όταν κατάφερνε να βγάλει αντεπιθέσεις. Ο Γουίλιαν ξεχώρισε για τους «μπλε» με τις κινήσεις του και τις πολύ καλές προϋποθέσεις που δημιουργούσε για να βοηθήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα, ενώ αντίθετα, οι «cherries», με τον Γουίλσον ν' αποτελεί πηγή κινδύνου, είχαν εξαιρετική στιγμή στο 36' όταν ο Κέπα επενέβη σε προσπάθεια του Μόουσετ.

O εξαιρετικός Λόφτους – Τσικ που μαζί με τον Γουίλιαν είχε επίσης πάρει πολλές προσπάθειες, είχε δοκάρι στο 53ο λεπτό, με την Τσέλσι να ψάχνει τρόπο να μετουσιώσει σε γκολ την κατοχή της μπάλας που ξεπερνούσε το 70% στην αναμέτρηση. Η υπεροχή των «μπλε» στο δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε καθαρές φάσεις για γκολ όπως συνέβη στο πρώτο 45λεπτο και στο τελευταίο 20λεπτο επιστρατεύτηκε ο Εντέν Αζάρ μήπως και καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Τελικά τα κατάφερε στο 84' όταν έπειτα από εναλλαγή της μπάλας με τον Πέδρο, σούταρε χαμηλά και με τη βοήθεια κόντρας η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 και την πρόκριση της Τσέλσι στα ημιτελικά του Carabao Cup!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν (81' Νταβίντ Λουίζ), Έμερσον, Κόβασιτς, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ (61' Αζάρ), Λόφτους – Τσικ, Ζιρού, Γουίλιαν (55' Πέδρο)

Μπόρνμουθ: Μποόρουτς, Κουκ, Σίμπσον, Ντάνιελς, Άιμπ, Στάνισλας (63' Φρέιζερ), Μπρουκς (88' Ντεφό), Άκε, Ρίκο, Γουίλσον, Μόουσετ (73' Κινγκ)

Κώστας Ζάλιαρης