Πάλι στα πέναλτι η Σίτι, πρόκριση – έκπληξη για τη Μπέρτον!

Με σκορ 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης με τη Λέστερ, πέρασε στα ημιτελικά και του φετινού Λιγκ Καπ η Μάντσεστερ Σίτι! Όπως πέρυσι ο Κλαούντιο Μπράβο στο ίδιο ζευγάρι, στην ίδια φάση, ξανά στη «ρωσική ρουλέτα» πρωταγωνίστησε, φέτος ήταν σειρά του Μιούριτς με απόκρουση σε δύο εκτελέσεις από την άσπρη βούλα! Στους «4» η Μπέρτον για πρώτη φορά στην ιστορία της, 1-0 τη Μίντλεσμπρο!



Πάλι στα πέναλτι η Σίτι, πρόκριση – έκπληξη για τη Μπέρτον!

Στο «King Power Stadium» στο 14ο λεπτό, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με ωραίο... χορευτικό λίγο έξω από την περιοχή και δυνατό χαμηλό σουτ με το δεξί έβαλε μπροστά τη Σίτι, στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα μετά τη νέα επιστροφή από τον τραυματισμό του. Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και πρώτο από τον περασμένο Απρίλη σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Οι «πολίτες» ήταν πολύ καλύτεροι, έδειχναν να έχουν άνεση παρά το εύθραυστο σκορ και μια τέλεια μπαλιά του Εντιντί στο 73' για τον Μαρκ Ολμπτράιτον που κατέβασε ωραία από δεξιά μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, έφερε την ισοφάριση και το 1-1 που οδήγησε στα πέναλτι.

Εκεί, ο Μιούριτς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μάντισον και Σογιούνκου, λίγο νωρίτερα είχε στείλει τη μπάλα ψηλά και ο Φουχς, ενώ, από πλευράς Σίτι, ο Στέρλινγκ δοκίμασε να εκτελέσει αλά Πανένκα και η μπάλα έφυγε άουτ. Η ομάδα του Πεπ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά με το 3-1 στη διαδικασία.

Στο «Riverside», η Μπέρτον της LeagueOne έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε 1-0 της Μίντλεσμπρο για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της! Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 48ο λεπτό ο Χέσκεθ έπειτα από την πρόσκρουση της μπάλας στο δοκάρι και εκμεταλλεύτηκε την καλή του θέση στη φάση για να σκοράρει και να προκαλέσει την έκπληξη στο παιχνίδι με την κατά μια κατηγορία, ανώτερη αντίπαλο.

Κώστας Ζάλιαρης