Εντέν Αζάρ: Ένας βιρτουόζος δημιουργός σε δίλημμα!

Με οκτώ γκολ και εννέα ασίστ, ο Εντέν Αζάρ φαίνεται να είναι απόλυτα αναγκαίος για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Με τον ίδιο να μην έχει υπογράψει ακόμα για την παραμονή του στο Λονδίνο η ανησυχία φουντώνει από τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ποσο καθοριστικός είναι για την Τσέλσι.   



Εντέν Αζάρ: Ένας βιρτουόζος δημιουργός σε δίλημμα!

Ο Αζάρ δείχνει να διανύει την καλύτερη χρονιά του με την Τσέλσι αφού οδηγεί την ομάδα από το χέρι. Είναι ο πρώτος σκόρερ των «μπλε» με οκτώ τέρματα και ο πρώτος στις ασίστ με εννέα. Για την ακρίβεια, είναι αυτός που τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του όσο κανείς άλλος στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με εξαίρεση τον Μεσι που έχει μια παραπάνω στις ασίστ και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να έχει προσθέσει περισσότερες στο σακούλι του, αν οι Μοράτα και Γουίλιαν ήταν στοιχειωδώς  εύστοχοι φέτος. 

Η καλή του παρουσία εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών συνεχίζεται από την καλοκαιρινή-φουριόζικη πορεία του, εκεί που έφτασε με το Βέλγιο μέχρι και την τρίτη θεση στο Μουντιάλ, Την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ η ομάδα των «κόκκινων  διαβόλων».

Η άφιξη του Μαουρίτσιο Σάρι στο Λονδίνο, σε συνδυασμό με το όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο που προτιμά ο προπονητής έχει βοηθήσει τον Αζάρ να παίζει ελεύθερα. Όντας τεχνίτης με τη μπάλα και εξαιρετικός ντριμπλαδόρος μπορεί με ευκολία να σκοράρει και να ταΐζει τους υπόλοιπους. Είναι ο παίκτης κλειδί κάτι που φάνηκε και εναντίον της Μπράιτον (1-2) μιας και ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής με συμμετοχή στα δυο γκολ. Το ένα το δημιούργησε το άλλο το πέτυχε ο ίδιος!

Τη στιγμή που ο ηγέτης του «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει μαγέψει τους οπαδούς, ταυτόχρονα τους προκαλεί και αναταραχές, δεδομένου ότι δεν έχει υπογράψει ακόμα νέο συμβόλαιο, με τις «σειρήνες» των Μαδριλένων να ακούγονται  όλο και περισσότερο και πιθανή μεταγραφή του στη «βασίλισσα» να είναι πάντα στον ορίζοντα, ειδικά όταν δηλώνει πως πάντα αγαπούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης! 

Η δουλεμένη ομάδα του Σάρι πάει από κοντά τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Είναι 4η με 37 βαθμούς και στο -8 από την κορυφή και τη Λίβερπουλ. Ενδεικτικό της υπολογίσιμης Τσέλσι είναι η νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (2-0) και το φρένο που έβαλε στους «πολίτες» . Για ακόμα μια φορά ο Αζάρ έκανε τη δουλειά του, μοιράζοντας πάσες.

Η Τσέλσι μπροστά της έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Σε επτά μέρες καλείται να αγωνιστεί τρεις φορές και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη υποδέχεται τη Μπορνμουθ για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ πριν το Σάββατο όπου φιλοξενεί τη Λέστερ, ενώ τη Boxing Day θα παίξει με τη Γουότφορντ. Στην Ευρώπη κληρώθηκε με την σουηδική Μάλμε για τους «32» του Europa League σε μια πολύ βατή κλήρωση σε μια διοργάνωση που είναι απόλυτο φαβορί για να φτάσει μέχρι τον τελικό στο Μπακού. 

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΥΛΗ