Στο «Άνφιλντ» γράφτηκε το τέλος του Μουρίνιο!

Η ήττα σε ένα ντέρμπι στο Νησί, είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Ανεξάρτητα με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεται η Λίβερπουλ ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η εικόνα όμως των δύο ομάδων στη μάχη της Κυριακής, ήταν αυτή που σήμανε και το τέλος του Ζοσέ Μουρίνιο. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης  



Στο «Άνφιλντ» γράφτηκε το τέλος του Μουρίνιο!

Το να αναφέρει κάποιος ότι ο Πορτογάλος θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ, δεν αποτελεί συνώνυμο επιτυχίας σε μια αγγλική λοταρία όπου οι λίρες θα βρεθούν κατά εκατομμύρια στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο οργανισμός της Γιουνάιτεντ δείχνει να έχει μπει σε flight mode, δίχως κανείς να μπορεί να ορίσει τη συνταγή αλλά και τον χρονικό ορίζοντα της ανάκαμψης.

Οι σπασμωδικές κινήσεις του Μουρίνιο, με την παρουσία του Πολ Πογκμπά μόνιμα στον πάγκο ίσως ταρακούνησαν αρχικά αλλά χωρίς διάρκεια. Η απουσία μιας διοικητικής απόφασης για μια ριζική αλλαγή στο ρόστερ, βρίσκει πάτημα στην στενή οικονομική πολιτική των τελευταίων μηνών. Κυρίως όμως, το πρόβλημα στην Γιουνάιτεντ έχει να κάνει με την απουσία πλάνου.

Ίσως γιατί κανείς δεν βλέπει στο πρόσωπο του Μουρίνιο, τον άνθρωπο που θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά και σε ρόλους πρωταγωνιστικούς στην Ευρώπη.

Δικαιολογημένα ή όχι, οποιοδήποτε επιχείρημα αντιπαράθεσης στο παραπάνω, θα λάβει μία και μόνο απάντηση.

Ομάδα, η οποία κουβαλά την ιστορία της Γιουνάιτεντ, δεν νοείται να έχει 6 τελικές προσπάθειες σε ντέρμπι με την Λίβερπουλ και να έχει δεχθεί 36!

Η στατιστική απεικόνιση του αγώνα αλλά και μια απλή ματιά στο παιχνίδι, προσεγγίζουν το τέλος του προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο. Αρνούμενος να εξελιχθεί μαζί με το ίδιο το ποδόσφαιρο, είναι σχεδόν απίθανο να επανέλθει σε επιτυχημένο δρόμο. 

Το κακό για την ώρα, είναι πως συμπαρασύρει την Γιουνάιτεντ σε αυτό το μονοπάτι ενώ ο πληγωμένος εγωισμός του, θα αρχίσει να σβήνει πιο εύκολα από τη μνήμη των μισητών εχθρών του, τις μέρες που ο ίδιος «διοικούσε» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!