Η Σάλκε και το ... μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της Σίτι!

Τρία παιχνίδια μετράει η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Σάλκε στη μεταξύ τους προϊστορία και μάλιστα, τα δύο από αυτά τα ματς ήταν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων του '70, με τους «πολίτες» να κατακτούν τότε το μοναδικό ευρωπαϊκό τους τρόπαιο!  



Η Σάλκε και το ... μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της Σίτι!

Η Σίτι είχε την καλύτερη κλήρωση απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες για τους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και έπεσε πάνω στη Σάλκε που φέτος κινείται σε μια μεγάλη μετριότητα.

Με τους «βασιλικούς μπλε», οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ μετρούν άλλες τρεις συναντήσεις στο παρελθόν σε πολύ διαφορετικές εποχές και φυσικά σε μέρες που τότε το αγγλικό κλαμπ δεν είχε καμία σχέση με τη μόνιμη διεκδικήτρια του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ, όπως συμβαίνει πλέον...

Πίσω στο 1970, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η Σίτι, παρά το γεγονός πως είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 στο πρώτο ματς στη Γερμανία, διέλυσε τη Σάλκε με το τελικό 5-1 στην εντός έδρας ρεβάνς, για να επιβληθεί και της Gornik Zabrze από την Πολωνία στον μεγάλο τελικό με το 2-1, κατακτώντας το τρόπαιο!

Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, τη σεζόν 2008-2009, με τον σύλλογο του Μάντσεστερ να παίρνει εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-0 και να προκρίνεται στους «32»...

Κώστας Ζάλιαρης