Τα 114 δευτερόλεπτα του Σακίρι και ο Νάιτζελ Κλαφ (vids)

Αντίκτυπος... στο 100% από τον Σέρνταν Σακίρι μόλις μπήκε με αλλαγή στο 70ο λεπτό του ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα... δευτερόλεπτα που χρειάστηκε για να βρει δίχτυα μετά την είσοδό του αλλά και τα γκολ του Νάιτζελ Κλαφ το 1994.  



Τα 114 δευτερόλεπτα του Σακίρι και ο Νάιτζελ Κλαφ (vids)

Ο Ελβετός επιθετικός μέσα σε ένα δεκάλεπτο συμμετοχής... καθάρισε μόνος τη μεγάλη «μάχη» του «Άνφιλντ», το βράδυ της Κυριακής για τη 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Για την ακρίβεια, πατώντας για πρώτη φορά ως ενεργό μέλος της αναμέτρησης, τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο 69':41'', ο Σακίρι χρειάστηκε μονάχα... 144 δευτερόλεπτα για να βρει δίχτυα στη φάση από την οποία σούταρε δυνατά από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Άσλεϊ Γιάνγκ και με τη βοήθεια του δοκαριού στην εστία του Ντε Χέα έβαλε ξανά μπροστά με 2-1 τη Λίβερπουλ.

Τη στιγμή που η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή, το χρονόμετρο έδειχνε 72':05'', για να έρθει και το δεύτερο προσωπικό του γκολ με αριστερό σουτ αυτή τη φορά και νέα κόντρα ώστε να εξουδετερώσει ουσιαστικά τον Ισπανό τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ ώστε να διαμορφωθεί στο 80ο λεπτό (79':58'') το τελικό 3-1 στο μεγάλο ντέρμπι.

Ο Σακίρι, έγινε μόλις ο δεύτερος «κόκκινος» στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που στην πρώτη του παρουσία σε «μάχη» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοράρει δυο φορές, μετά τον Νάιτζελ Κλαφ που το είχε καταφέρει για λογαριασμό του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ σε παιχνίδι του 1994 που είχε ολοκληρωθεί με το εντυπωσιακό 3-3!

Επιπλέον, ο «Shaq» είναι και ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει παραπάνω από μια φορά σε εντός έδρας ντέρμπι με τους «κόκκινους διαβόλους» μετά τον Ντιρκ Κάουτ και το ματς του Μαρτίου του 2011 που είχε τελειώσει στο 3-1 για το σύνολο του Κένι Νταλγκλίς, τότε. 

Δείτε τα βίντεο:

Κώστας Ζάλιαρης