Κλοπ: «Να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε μεγάλη ομάδα»

Συνεχείς... αποδείξεις πως το σύνολό του αξίζει να χαρακτηρίζεται «μεγάλη ομάδα» ζήτησε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεταξύ τους ντέρμπι (3-1), λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι στο «στρατόπεδό» της αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύουν συνεχώς -όπως έκαναν και στο «Άνφιλντ».



Κλοπ: «Να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε μεγάλη ομάδα»

Αναλυτικά τα λόγια του Γερμανού προπονητή:

«Πετάω στα σύννεφα με την εμφάνιση. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξαν τα παιδιά ήταν απίστευτος. Είδαμε την ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ και την ποιότητα που είχε σε αυτή, πόσο οργανωμένοι ήταν και πως πάλεψαν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Το πλάνο ήταν να είμαστε γενναίοι και να περάσουμε λόμπες πάνω από την άμυνά τους. Το πρώτο γκολ το έδειξε. Το αξίζαμε τόσο πολύ. Παγκόσμιας κλάσης εμφάνιση από την ομάδα.

Το timing της εισόδου του Σακίρι δεν ήταν τόσο κακό. Χρειαζόμασταν κάποιον που θα σκοράρει. Αλλά το πως πάλεψαν τα παιδιά, εκεί θέλω να σταθώ. Στην μίξη μιας μεγάλης μάχης και το να παίζουμε πραγματικό ποδόσφαιρο κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Η Γιουνάιτεντ δεν ήθελε να παίξει αμυντικά, αλλά δεν της αφήσαμε περιθώρια για να κάνει αλλιώς.

Δεχθήκαμε το γκολ που δεχθήκαμε, και τα παιδιά ήθελαν να το κερδίσουν για τον Άλισον. Στο χορτάρι ήταν δύσκολο. Μετά έμειναν ο ένας δίπλα στον άλλο και κοίταξαν μπροστά. Στο ημίχρονο βελτιώσαμε κάποια πράγματα, προσαρμοστήκαμε στις καταστάσεις. Μετά άλλαξαν σχηματισμό και αντί με πέντε έπαιζαν με τέσσερις αμυντικούς και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Προσπαθήσαμε ξανά και ξανά, για να έρθει ο Shaq και να βάλει τα δύο γκολ.

Σήμερα παίξαμε με την Γιουνάιτεντ. Δεν σκεφτήκαμε ούτε ένα λεπτό την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Θέλαμε να κερδίσουμε το ματς και αυτό ήταν από μόνο του δύσκολο. Ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Έπρεπε να το αποδείξουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Γιώργος Σιάφας