Άρπαξε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και έκανε το 4/4 η Γουέστ Χαμ

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε η Γουέστ Χαμ, που πέρασε από την έδρα της Φούλαμ με σκορ 2-0, συνεχίζοντας να αναρριχάται στην βαθμολογία και καταδικάζοντας την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι να παραμείνει κολλημένη με εννέα βαθμούς στον πάτο αυτής. «Δολοφονικοί» στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, σκοράροντας εκεί και τις δύο φορές.



Άρπαξε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και έκανε το 4/4 η Γουέστ Χαμ

Βλέποντας τις τελικές του πρώτου ημιχρόνου, ένα 2-0 υπέρ της Φούλαμ δεν θα ήταν καθόλου παράξενο, όμως το «διπλάσιο» σκορ ήταν υπέρ της Γουέστ Χαμ. Έχοντας σε μεγάλο απόγευμα τον Λούκας Φαμπιάνσκι, τα «σφυριά» κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους στις μαζικές επιθέσεις που εκδήλωναν οι γηπεδούχοι. Τελικός αποδέκτης σε τρεις περιπτώσεις ήταν ο Καμαρά, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να του αρνείται πεισματικά το γκολ.

Στην μία των περιπτώσεων, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, με την μπάλα να «σπάει» ιδανικά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στα πόδια του Ρόμπερτ Σνόντγκρας, ο οποίος με το αριστερό και με υπέροχο πλασέ σε πρώτο χρόνο,  έστειλε την μπάλα πίσω από τον Σέρχιο Ρίκο που άπλωσε το κορμί του αλλά δεν έφτασε στην μπάλα. Το γκολ του 17ου λεπτού διαδέχθηκε αυτό του 29ου, με την μπάλα να φτάνει από αέρος στην περιοχή της Φούλαμ και έπειτα από κεφαλιά του Τσιτσαρίτο στον αμαρκάριστο Μάικλ Αντόνιο, που πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ισπανού πορτέρο για το 2-0.

Δεν άλλαξε ποτέ το σκορ στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Ρανιέρι να μην αποφεύγουν τα γιουχαΐσματα της εξέδρας στο φινάλε. Μια εξέδρα που βέβαια είχε μείνει... μισή, με πολύ από τον κόσμο να επιλέγει να αποχωρήσει αρκετά νωρίτερα από το τελικό σφύριγμα. Γενικά, το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά κυνικό από πλευράς Γουέστ Χαμ, οι ποδοσφαιριστές της οποίας έδειξαν τρομερή αυταπάρνηση μέχρι το τέλος, πιέζοντας σε όλες τις μονομαχίες.

Με τη νίκη της η Γουέστ Χαμ έφτασε τις Έβερτον και Γουότφορντ στους 24 βαθμούς, ενώ οι «κότατζερς» όπως προαναφέρθηκε μένουν τελευταίοι με εννέα.

Οι συνθέσεις:

Φούλαμ: Ρίκο, Οντόι, Ριμ (46’ Κρίστι), Μόσον, Μπράιαν, Κέρνι, Τσέιμπερς, Σερί (61’ Γιόχανσεν), Σίρλε (76’ Κεμπάνο), Καμαρά, Μίτροβιτς

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Μπαλμπουένα, Ντιοπ, Μαζουάκου, Ράις, Νομπλ (62’ Ομπιάνγκ), Σνόντγκρας, Άντερσον, Αντόνιο (85’ Ντιανγκανά), Τσιτσαρίτο (73’ Κάρολ)

Γιώργος Σιάφας