Πρώτη φορά με προβάδισμα 16 βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ...

Σχεδόν 29 χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αγγλικό πρωτάθλημα, όντας μπροστά με 16 βαθμούς!



Πρώτη φορά με προβάδισμα 16 βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ...

Η «κόκκινοι» υποδέχονται την Κυριακή (16/12) τους «κόκκινους διαβόλους» ως πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα με 42 βαθμούς, τη στιγμή που το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει συλλέξει στις πρώτες 16 αγωνιστικές μόλις 26...

Έχουν περάσει 28 χρόνια, 8 μήνες και 28 ημέρες από τότε που οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν η μια την άλλη μέσα σε παρόμοια βαθμολογικά πλαίσια.

Ήταν 18 Μαρτίου του 1990 όταν σε αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ» για τη 30η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος (σ.σ. δεν είχε ‘’γεννηθεί’’ ακόμη η Πρέμιερ Λιγκ), οι Μέρσεϊσαϊντερς έφευγαν με το «διπλό», επικρατώντας με 2-1 χάρις σε δύο «χτυπήματα» του Τζον Μπαρνς.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε μειώσει με αυτογκόλ του Ρόνι Γουίλαν στο 82’ αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία της αρμάδας του Κένι Νταλγκλίς προς την κατάκτηση του τελευταίου μέχρι σήμερα πρωταθλήματος...

Θυμηθείτε εκείνο το παιχνίδι...

Γιάννης Τζιουμακλής