Είδε φως... και μπήκε στους «32» από τύχη η Σέλτικ!

Η Ρόζενμποργκ έκανε «κηδεία» στη Λειψία και με το δικό της 1-1, η Σέλτικ προκρίθηκε... από τη χαραμάδα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ παρά την ήττα με σκορ 2-1 από τη Σάλτσμπουργκ στο Celtic Park!  



Είδε φως... και μπήκε στους «32» από τύχη η Σέλτικ!

Εξ αρχής οι Αυστριακοί έδειξαν πως ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση στη Γλασκώβη και μπλόκαραν τελείως τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς που δεν είχαν καμία απάντηση στην κατάσταση που βρέθηκαν ν' αντιμετωπίζουν στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον Λούστιγκ ν' αποχωρεί αναγκαστικά από το 21' με τραυματισμό και τον Κρίστι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ν' αντικαθίσταται επίσης με πρόβλημα, οι «καθολικοί» αδυνατούσαν ν' ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του παιχνιδιού και την κλάση της Σάλτσμπουργκ που ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Το πολύ κακό βράδυ της Σέλτικ, φάνηκε να γίνεται... εφιάλτης στο 67ο λεπτό με την κεφαλιά του Νταμπούρ που έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο Celtic Park και στο 77' ο Γκόρντον επανέλαβε... τη γκάφα του Κάριους από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Μάιο, προσφέροντας έτοιμο γκολ στον Γκούλμπραντσεν για το 2-0. Στο 83' ο Άγιερ με κάποιο τρόπο αστόχησε σε... έτοιμο γκολ από θέση βολής στέλνοντας ψηλά τη μπάλα για τη Σέλτικ, ωστόσο, στο 86' του... άλλου αγώνα στη Λειψία, η Ρόζενμποργκ ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και κάπως έτσι οι Σκωτσέζοι πέρασαν στην επόμενη φάση... από σπόντα!

Μάλιστα, εν μέσω πανηγυρισμών στις εξέδρες για την εξέλιξη του άλλου παιχνιδιού του ομίλου, στις καθυστερήσεις ο Εντσάμ παρά την αστοχία του σε εκτέλεση πέναλτι, σκόραρε από το «ριμπάουντ» μειώνοντας στο τελικό 2-1 για το σύνολο του Ρότζερς που θα βρεθεί κανονικά στην κλήρωση των «32»!

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1.Σάλτσμπουργκ 18

2.Σέλτικ 9

3.Λειψία 7

4.Ρόζενμποργκ 1

Κώστας Ζάλιαρης