Έχασε την πρώτη θέση με... κάτω τα χέρια η Γιουνάιτεντ

Με σκορ 2-1 ηττήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», μη εκμεταλλευόμενη την εκτός έδρας ήττα της Γιουβέντους από τη Γιουνγκ Μπόις (2-1) και τερματίζοντας τελικά στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Σολέρ (17’) και αυτογκόλ του Τζόουνς (47’) τα τέρματα των νικητών, μείωσε ο Ράσφορντ (87’) για τους «red devils»…



Έχασε την πρώτη θέση με... κάτω τα χέρια η Γιουνάιτεντ

Η ομάδα του Μάντσεστερ ηττάται για πρώτη φορά σε αναμέτρηση με τη Βαλένθια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού στις προηγούμενες επτά περιπτώσεις οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν να επιδείξουν δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Το ματς

Οι «νυχτερίδες» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που καταγράφηκε στο ματς. Ο Σολέρ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έπειτα από κόντρα και χωρίς να το πολυσκεφτεί εξαπέλυσε ένα διαγώνιο δεξί σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρομέρο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με τους Μπατσουαγί (31’) και Σολέρ (34’) ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν ακίνδυνοι επιθετικά μέχρι το 35ο λεπτό, όταν ο Πολ Πογκμπά δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά από απόσταση δύο περίπου μέτρων, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο δέχτηκε νωρίς το δεύτερο γκολ (47’) με τον Τζόουνς να στέλνει την μπάλα με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Σολέρ σημάδεψε με κάθετη μπαλιά τον Μπατσουαγί, ο Άγγλος αμυντικός βρέθηκε στη φάση αλλά η παρέμβασή του αποδείχθηκε μοιραία για την έκβαση του παιχνιδιού.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 87ο λεπτό με κεφαλιά του Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γιανγκ.

Οι συνθέσεις

Βαλένθια: Ντομενέκ, Πιτσίνι, Βέσο, Ντιακαμπί, Λάτο (51’ Γκαράι), Σολέρ, Κοντογκμπιά, Παρέχο, Τσερίσεφ (66’ ΄Τόρες), Μπατσουαγί, Μίνα (68’ Ροντρίγκο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπεϊγί, Ρόχο (46’ Γιανγκ), Φρεντ (57’ Ράσφορντ), Φελαϊνί, Πογκμπά, Μάτα, Λουκάκου (69’ Λίνγκαρντ), Αντρέας

Σκόρερς

Σολέρ 17’, Τζόουντ (αυτογκόλ) 47’, Ράσφορντ 87'

Διαιτητής

Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βου)

Στο άλλο ματς του ομίλου

Γιουνγκ Μπόις-Γιουβέντους 2-1

Η τελική βαθμολογία του 8ου ομίλου

Γιουβέντους

12

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

10

Βαλένθια

8

Γιουνγκ Μπόις

4

 

Γιάννης Τζιουμακλής