Τα γκολ του Σαλάχ, ο Ρας και ο Τζέραρντ (vid)

Μπορεί να μην πανηγυρίζει, όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Μετά το χατ-τρικ το περασμένο Σάββατο κόντρα στη Μπόρνμουθ, ήρθε και το λυτρωτικό γκολ πρόκρισης απέναντι στη Νάπολι, ισοφάρισε επίδοση που είχε πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ίαν Ρας και το κοντέρ του... συνεχίζει να γράφει στο Άνφιλντ.  



Τα γκολ του Σαλάχ, ο Ρας και ο Τζέραρντ (vid)

Με το γκολ στο 34ο λεπτό, όταν βγήκε νικητής από «μονομαχίες» με τους Μάριο Ρουί και Κουλιμπαλί, πλασάροντας από πολύ πλάγια θέση τον Οσπίνα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε στα 14 ευρωπαϊκά τέρματα με τη φανέλα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ σε αυτό τον 1,5 χρόνο παρουσίας του στην ομάδα. Αυτός ο αριθμός, είναι ακριβώς εκείνος στον οποίο έφτασε και τερμάτισε από τη θητεία του στο «Άνφιλντ» ο μεγάλος, Ίαν Ρας, ενώ, ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ για τη Λίβερπουλ είναι ο Στίβεν Τζέραρντ των 30 τερμάτων.

Όσον αφορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο «Φαραώ» έχει πλέον συμμετοχή σε 12 γκολ στις εννέα παρουσίες του σε εντός έδρας αναμετρήσεις με το... σεντόνι, σκοράροντας 9 φορές και μετρώντας και 3 ασίστ σε συμπαίκτες του.

Μπροστά στο κοινό της ομάδας, στο... κόκκινο φρούριο, ο Σαλάχ έχει πλέον σε όλες τις διοργανώσεις 48 τέρματα σε 38 ματς, με 35 δικά του γκολ και 13 φορές που το «σέρβιρε» σε κάποιον άλλον!

One season wonder, ε;

 

 

Κώστας Ζάλιαρης