Το πήρε πάνω της και πέτυχε! (vid)

Η Τότεναμ δεν περίμενε δώρα από το Μιλάνο, έπαιξε αντρίκεια στο Καμπ Νόου, σχεδόν... πάτησε τη Μπαρτσελόνα – των πολλών αλλαγών – και με το τελικό 1-1 χάρη σε γκολ του Λούκας Μόουρα στο 85', πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε το ματς της Ίντερ με την Αϊντχόφεν, με τους «νερατζούρι» να συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ...



Το πήρε πάνω της και πέτυχε! (vid)

Η Τότεναμ κατάλαβε πως η Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται απαραίτητα τον Λιονέλ Μέσι για να ρίξει τον αντίπαλο στο καναβάτσο και να τον κάνει να περάσει δύσκολα στη Βαρκελώνη. Και όσο... μυαλό φαίνεται ότι του λείπει, άλλο τόσο ταλέντο έχει ο Ουσμάν Ντεμπελέ που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό. Έπειτα από λάθος του Γουόκερ – Πίτερς που έχασε τη μπάλα σε πολύ κακό σημείο με ανοργάνωτη άμυνα, ο Γάλλος άσος των «μπλαουγκράνα» έτρεξε το μισό γήπεδο για να φτάσει σε θέση βολής και να γράψει το 1-0. Η συνέχεια ανήκε στους Λονδρέζους, που με τους Σον και Κέιν κράτησαν σε εγρήγορση την άμυνα των Καταλανών, είχαν ευκαιρίες για γκολ, άσκησαν μεγάλη πίεση και στο 34' ο Νοτιοκορεάτης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σίλεσεν. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Κουτίνιο είχε δοκάρι για τη Μπαρτσελόνα.

Η Τότεναμ θα τα έπαιζε όλα για όλα και ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με αρκετό δυναμισμό στο παιχνίδι της, αφού δεν ήθελε να περιμένει με αγωνία όσα συνέβαιναν στο Μιλάνο στο παιχνίδι της Ίντερ με την Αϊντχόφεν και ήθελε, εφόσον αυτό ήταν δυνατό, να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Στο 70' ο Έρικσεν έφτασε μια ανάσα από το γκολ για να δει κι εκείνος τον Σίλεσεν να ... κατεβάζει ρολά στην εστία του, ενώ, παρά το γεγονός πως στο ματς είχε περάσει και ο Μέσι, ο Αργεντινός ήταν... θεατής και δεν είχε προκαλέσει κανέναν κίνδυνο για τα μετόπισθεν των «σπιρουνιών». Ο Λούκας Μόουρα έχασε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά, αφού ο Ολλανδός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα σταμάτησε πάνω στη γραμμή (!), στο 84' ο Κουτίνιο είχε δεύτερο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Λούκας έγραψε το τελικό 1-1 για τους Λονδρέζους στο «Καμπ Νόου» από γύρισμα του Κέιν από αριστερά για να περάσει πανηγυρικά στα νοκ-άουτ η ομάδα του Ποτσετίνο!

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1.Μπαρτσελόνα 14

2.Τότεναμ 8

3.Ίντερ 8

4.Αϊντχόφεν 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Σίλεσεν, Σεμέδο, Λεγκλέ, Βερμάελεν, Μιράντα, Αλένα, Ράκιτιτς (46' Μπουσκέτς), Αρτούρ, Ντεμπελέ (76' Ντένις Σουάρεθ), Μουνίρ (63' Μέσι), Κουτίνιο

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ – Πίτερς (61' Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόους, Γουίνκς (83' Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Άλι, Κέιν, Σον (71' Λούκας Μόουρα)

Κώστας Ζάλιαρης