Πανάξια στους «16» η Λίβερπουλ! (vid)

Στο «Άνφιλντ»... έχει μόνο πρόκριση! Η Λίβερπουλ με σκόρερ τον Σαλάχ και... σωτήρα τον Άλισον στη μοναδική ευκαιρία του Μίλικ στις καθυστερήσεις, επικράτησε 1-0 της Νάπολι και πέρασε πανηγυρικά στα νοκ-άουτ και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ! Εύκολο 4-1 για την Παρί επί του Ερυθρού Αστέρα στο άλλο ματς του ομίλου στο Βελιγράδι...



Πανάξια στους «16» η Λίβερπουλ! (vid)

Ο Κουλιμπαλί φάνταζε ανίκητος στην άμυνα της Νάπολι κι όμως μια δική του στιγμή αδυναμίας έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο της τρομερά ενδιαφέρουσας αναμέτρησης στο Άνφιλντ. Με τις Λίβερπουλ και Νάπολι να μεταφέρουν γρήγορα τη μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο και να δίνουν ρυθμό, το ματς έδειχνε αρκετά ανοιχτό, μέχρι η πίεση των «κόκκινων» να περιορίσει το χώρο δράσης στο μισό γήπεδο των Ιταλών. Αρχικά, στο 7ο λεπτό ο Σαλάχ έκανε λάθος όταν αποφάσισε να κοντρολάρει κι όχι να σουτάρει μονομιάς από την τρομερή σέντρα του Ρόμπερτσον, με τον Χάμσικ ν' απαντά με καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό και ν' ακολουθεί και μια καλή κεφαλιά του Μίλνερ.

Οι «παρτενοπέι» έδειχναν να εμπιστεύονται τις δυνατότητές τους στις αντεπιθέσεις φροντίζοντας λίγο παραπάνω τα μετόπισθεν και ο Φαν Ντάικ στο 13ο σταμάτησε τον Μέρτενς με τρόπο που τον έβαλε σε μπελάδες αλλά πήρε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα που ναι μεν ήταν στη μπάλα, αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ άσχημο για τον αστράγαλο του αντιπάλου του. Η Λίβερπουλ πήρε πρωτοβουλία στο παιχνίδι, η Νάπολι παρά τις συγχύσεις στην περιοχή της «καθάριζε» τις φάσεις, μέχρι να έρθει το 34ο λεπτό και ο Σαλάχ αφού πρώτα άφησε πίσω τον Μάριο Ρούι, έπαιξε στα πόδια τον Κουλιμπαλί και από πολύ πλάγια θέση δεξιά, πλάσαρε τον Οσπίνα για το 1-0!

Η ομάδα του Αντσελότι έπρεπε πλέον να πάρει τη μπάλα στα πόδια της και το έκανε από την έναρξη του δευτέρου μέρους έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα κυριαρχίας των «κόκκινων». Το ματς πλέον, για το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, είχε γίνει τέτοιο στο οποίο μπορούσε να σκοράρει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες, με συνεχείς απειλές για τις δύο εστίες, αλλά ταυτόχρονα με αποτελεσματικές άμυνες. Ένα χαμηλό σουτ του Σαλάχ από δεξιά έφυγε λίγο άουτ με τον Αιγύπτιο να κάνει το τελείωμα υπό την πίεση του Μάριο Ρουί, η Νάπολι ενέτεινε τις προσπάθειές της αφού πίσω έκλεινε σωστά και γρήγορα τους χώρους, ωστόσο, μεσοεπιθετικά κανείς από την ιταλική ομάδα δεν έδειχνε ικανός για να κάνει το κάτι διαφορετικό.

Αυτό, σε αντίθεση, με τους Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ που με τις κινήσεις τους αλλά και την απόλυτη στήριξη των Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ πίσω τους για να βγουν συνεργασίες, μπορούσαν να κάνουν ζημιά σε στιγμή που θα κατάφερναν να κάνουν πιο σωστές επιλογές στις υποψίες καλών ευκαιριών που τους παρουσιάζονταν. Ο Φαν Ντάικ στο 70' πρόλαβε να κόψει μια πολύ επικίνδυνη μπαλιά του Καγιεχόν από δεξιά, ο Ζιελίνσκι λίγο πιο μετά σούταρε πολύ ψηλά μέσα από την περιοχή και στο 74' ο Σαλάχ πρόλαβε μεν την έξοδο του Οσπίνα, αλλά στο γύρισμά του ο γκολκίπερ των «παρτενοπέι» πρόλαβε να διώξει. Στο 77' είπε «όχι« και στον Μανέ σε εξ επαφής πλασέ του Σενεγαλέζου, δυο λεπτά πιο μετά ο Καγιεχόν έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Νάπολι από το δεύτερο δοκάρι με σουτ που έφυγε ψηλά σε φάση που έχασε ο Ρόμπερτσον και στο 87' ο Μανέ κάπως κατάφερε να χάσει το γκολ από θέση βολής πλασάροντας άνετα... άουτ από γύρισμα του Σαλάχ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άλισον νίκησε τον Μίλικ σε τρομερό τετ-α-τετ και χάρισε την πρόκριση στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αποδεικνύοντας γιατί πραγματικά θεωρείται από τους κορυφαίους και κόστισε τόσα εκατομμύρια... Στο 94' ο Μανέ ολοκλήρωσε την πολύ κακή του βραδιά με νέα τεράστια χαμένη ευκαιρία, αλλά ελάχιστη σημασία είχε πλέον.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Παρί Σεν Ζερμέν 11

2.Λίβερπουλ 9

3.Νάπολι 9

4.Ερυθρός Αστέρας 4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (90' Λόβρεν), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ (85' Φαμπίνιο), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Κεϊτά), Μανέ

Νάπολι: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (70' Γκουλάμ), Καγιεχόν, Χάμσικ, Άλαν, Φαμπιάν Ρουίθ (62' Ζιελίνσκι), Ινσίνιε, Μέρτενς (67' Μίλικ)

Κώστας Ζάλιαρης