«Πυρά» κατά του αγγλικού Τύπου από τον Στέρλινγκ με αφορμή τον ρατσισμό!

Ξέσπασε κατά του αγγλικού Τύπου και των Media της χώρας γενικότερα ο Ραχίμ Στέρλινγκ, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται εν γένει οι μαύροι ποδοσφαιριστές, λίγο μετά την με ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι στο Λονδίνο!



«Πυρά» κατά του αγγλικού Τύπου από τον Στέρλινγκ με αφορμή τον ρατσισμό!

Τα «πυρά» του προς τα αγγλικά ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ, με τελευταία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Όπως σχολίασε σχετικά ο Άγγλος εξτρέμ, μετά την επίθεση κατά μέρους του από φιλάθλους της Τσέλσι στο χθεσινό παιχνίδι, σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο εν λόγω γεγονός αλλά και γενικότερα στην αύξηση των κρουσμάτων βίας στο ποδόσφαιρο φέρνουν και τα media στην Αγγλία, για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζεται ένας μαύρος παίκτης σε σχέση με έναν λευκό ακόμα και πάνω στο ίδιο θέμα!

 

«Όλα όσα έχω να πω, είναι ότι χρειάζεται μια δεύτερη σκέψη σχετικά με τη δημόσια κρητική και δημοσιότητα και το να δίνεται σε όλους τους παίκτες μια ίση ευκαιρία. 

Όταν έχεις δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, παίζουν για την ίδια ομάδα, έχουν και οι δύο τα ίδια δικαιώματα.Ένα από αυτά είναι να αγοράσουν σπίτια για τις μητέρες τους που διέθεσαν χρόνο και με μεγάλη αγάπη στήριξαν αυτά τα παιδιά για να φτάσουν εκεί που είναι. Δείτε όμως πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζεται ο μαύρος ποδοσφαιριστής και πως ο λευκός.

Είναι απαράδεκτο αφού κανείς δεν έκανε κάτι κακό, όμως ο μαύρος ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεται με άσχημο τρόπο. Αυτό και μόνο, δίνει τροφή στον ρατσισμό και την επιθετική συμπεριφορά», σχολίασε στον λογαριασμό του στο Instagram, ενώ για τον τρόπο αντίδρασης του στα όσα άκουσε χθες το βράδυ από φίλους της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», απάντησε:

«Όπως μπορείτε να δείτε από τις αντιδράσεις μου, έπρεπε απλά να γελάσω γιατί δεν περίμενα κάτι παραπάνω»

Το συμβάν πάντως με την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χθες, έχει κάνει την Τσέλσι να ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες μαζί με τις αστυνομικές αρχές του Λονδίνου.

Xρήστος Γραβιάς