Έκανε όσα έπρεπε και πήρε το διπλό η Τότεναμ

Τα απολύτως απαραίτητα έκανε κόντρα στην Λέστερ η Τότεναμ, που εν όψει του καθοριστικού παιχνιδιού της για το Champions League πέρασε με σκορ 2-0 από την έδρα των «αλεπούδων» για να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου.



Έκανε όσα έπρεπε και πήρε το διπλό η Τότεναμ

Οι Spurs έδειξαν από την αρχή πως δεν πάνε στο «King Power» για να πατήσουν τους γηπεδούχους, παρά να κάνουν ένα παιχνίδι υπεροχής που στο τέλος θα τους απέφερε αυτό το οποίο πήραν. Ξεκίνησαν δυνατά οι παίκτες του Κλοντ Πιελ, που σε ένα μοιρασμένο ματς έδιναν την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα μπορούσαν να σκοράρουν ένα τέρμα και να βάλουν τα δύσκολα από την πλευρά του φαβορί.

Άργησε να φανεί λίγο πιο στρωτό ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων γραμμών, με τον Ντέλε να είναι αυτός που δοκίμαζε συχνά - πυκνά να πρωταγωνιστήσει και να κάνει την διαφορά, με τον Άγγλο πολυθεσίτη να αντιμετωπίζεται σωστά από την άμυνα των γηπεδούχων. Γενικά δεν υπήρχε η εντύπωση πως θα υπήρχε σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με όλους μας να υπολογίζουν χωρίς τον Σον Χέουνγκ-μιν, που έδειξε πως διαθέτει τρομερή ποιότητα και με τα δυο του πόδια, νικώντας τον Κάσπερ Σμάιχελ με εξαίσιο σουτ με το αριστερό του πόδι.

Τα κακώς κείμενα στα 3/3 του γηπέδου της οδήγησαν τον κόουτς Πιελ να αλλάξει πράγματα στην επίθεση της ομάδας του, που αμέσως έγινε πιο επιθετική, ξεχνώντας ωστόσο να κλείσει τους χώρους στα μετόπισθεν. Το εκμεταλλεύτηκε άμεσα η Τότεναμ αυτό, μιας και στο 58' ο Ντέλε πήρε αυτό που έψαχνε από το πρώτο μέρος, με τον Σον να τον τροφοδοτεί κι εκείνον να τελειώνει ιδανικά την φάση. Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί πως ήταν οριακά εκτός θέσης, σε μια γρήγορη φάση. Συμβαίνουν αυτά.

Από 'κεινο το σημείο κι αν έκανε διαχείριση η Τότεναμ, με το σκορ να παραμένει ίδιο μέχρι το φινάλε. Ξανά στην 5η θέση με 33-26 βαθμούς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένα παιχνίδι περισσότερο η ομάδα του Ποτσετίνο, που θα έχει στην ίδια απόσταση και την Έβερτον εφόσον κερδίσει κι αυτή (θα έχουν -16- ματς περισσότερο τα «ζαχαρωτά»). Επίσης, και πιο σημαντικά, βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από Τσέλσι και Άρσεναλ, με την πρώτη να κερδίζει την Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι της ημέρας.

Πλέον για τους Λονδρέζους μπροστά τους βρίσκεται το παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο ματς της Ίντερ θα κρίνει το εάν θα περάσει στην φάση τωβ «16».

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Περέιρα, Μόργκαν, Έβανς, Τσίλγουελ, Μέντι (79’ Οκαζάκι), Εντιντί, Ιμπόρα (56’ Ολμπράιτον), Γκρέι, Μάντισον, Ιενάτσο (56’ Γκεζάλ)

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ (77’ Γουόκερ-Πίτερς), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Γουινκς, Σισοκό, Ντέλε, Λούκας (67’ Έρικσεν), Σον (74’ Κέιν)

Γιώργος Σιάφας