Μήπως γίνουν στο ίδιο έργο θεατές και φέτος στη Λίβερπουλ;

Η Λίβερπουλ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0, απέναντι στην Μπέρνλι και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς κάνοντας έτσι το καλύτερό της ξεκίνημα στην Premier League ωστόσο το England365 ανατρέχει στο παρελθόν για να ελέγξει μηπως τελικά οι κόκκινοι ξαναγίνουν στο ίδιο έργο θεατές!   



Μήπως γίνουν στο ίδιο έργο θεατές και φέτος στη Λίβερπουλ;
Οι παικτες του Κλοπ φέτος έχουν τραβήξει τα βλέμματα με τις επιδόσεις τους καθώς είναι (μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι) οι μόνοι αήττητοι στο πρωτάθλημα, έχοντας επίσης και την καλύτερη άμυνα. 

Με την πρόσφατη νίκη τους κόντρα στην Μπέρνλι έκαναν και με τη βούλα πια το καλύτερό τους ξεκίνημα όχι μόνο στην Premier League αλλά γενικοτερα στην ιστορία αφού η αμέσως προηγούμενη επίδοση ήταν την σεζόν 1990 –91, όταν στις πρώτες 14 αγωνιστικές αριθμούσε 12 νίκες και 2 ισοπαλίες (Νόριτς 0-0, Μάντσεστερ Σίτι 2-2) , ενώ στην 15η αγωνιστική ήρθε η πρώτη της ήττα από την Άρσεναλ με 3-0 στο Χάιμπουρι. 

Οι «κανονιέρηδες» εκείνη τη σεζόν κατέκτησαν το πρωτάθλημα έχοντας μόνο μία ήττα από την Τσέλσι στον δεύτερο γύρο και κυριως επωφελήθηκαν του μουδιάσματος που επικρατησε στη Λίβερπουλ μετά την παραίτηση Νταλγκλίς τον Φλεβάρη του 1991. 

Όμως στο παρελθόν είχε κάνει ένα ακόμα υπέροχο  ξεκίνημα. Πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2008 – 09 ο Ράφα Μπενίτεθ, στις πρώτες 15 αγωνιστικές είχε οδηγήσει την ομάδα σε 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και μία ήττα η οποία ήρθε από την Τότεναμ με σκορ 2-1. Εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα κατέληξε στα χέρια της πανισχυρης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τερμάτισε τέσσερις βαθμούς μπροστά από τους «κόκκινους». Η Λίβερπουλ θα τερματίσει έχοντας 25 νίκες, 11 ισοπαλίες και 2 ήττες, παρόλο που οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν 6 ισοπαλίες και δυο ηττες πιο πολλες! 

Φέτος ο Γιούργκεν Κλοπ έχει φτάσει την ομάδα σε ένα σημείο που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από την  Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται στο +2 ωστόσο οι παίκτες του Πέπ Γκουαρντιόλα  δείχνουν αποφασισμένοι να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο και να κατακτήσουν ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο κάτι που δεν έχει ξανασυμβει στην ιστορία τους. 

Πιθανώς λοιπόν να γίνουν για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της Λίβερπουλ καθώς η ιστορία μας έχει δείξει πως επαναλαμβανεται και πως τα λάθη συχνά έχουν κοστίσει τίτλους.

Τα καλύτερα ξεκινήματα της Λίβερπουλ τα τελευταία τριάντα χρόνια:

 

Σεζόν 1990 – 91: 

15 Αγ. : 12 Νίκες – 2 Ισοπαλίες – 1 Ήττα

 

Σεζόν 2008 – 09: 

15 Αγ. : 10 Νίκες – 4 Ισοπαλίες – 1 Ήττα

 

Σεζόν 2018 – 19: 

15 Αγ. : 12 Νίκες – 3 Ισοπαλίες – 0  Ήττες

 

Δημήτρης Μπάφης