Τα φαντάσματα της Λίβερπουλ και… ο εαυτός της!

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ με 41 βαθμούς ύστερα από 15 αγωνιστικές, ακόμη και μετά την αγχωτική νίκη της επί της Γουότφορντ και το αήττητο τρένο των «Πολιτών» μοιάζει να κυνηγά περισσότερο από ποτέ άλλοτε τα περσινά του φαντάσματα. Ή μήπως και όχι μόνο;



Τα φαντάσματα της Λίβερπουλ και… ο εαυτός της!

Την περασμένη σεζόν η ομάδα του Γκουαρδιόλα στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης θαρρείς πως έκανε… παρέλαση! Ο Πεπ έμαθε από τα λάθη του στην πρώτη σεζόν στο «Έτιχαντ», αντιλήφθηκε τι χρειαζόταν για να πετύχει και το έπραξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ένα ρεκόρ που σίγουρα δεν επαναλαμβάνεται εύκολα και που φαίνεται να στοιχειώνει τόσο τον ίδιο τον Καταλανό όσο και τους παίκτες του. 

Πρώτος από όλους ο μαέστρος της ομάδας Μπερνάντο Σίλβα θα ομολογήσει:

«Αυτή τη σεζόν έχουμε δυο ισοπαλίες σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά στο ίδιο στάδιο που είχαμε μόνο μια. Επομένως, δεν ξέρω αν τα πηγαίνουμε καλύτερα αυτή τη σεζόν. Τα πηγαίνουμε καλά βέβαια έτσι και αλλιώς και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ξεχνώντας ότι συνέβη πέρυσι». Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που σημειώσαμε την περασμένη σεζόν ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ! Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε πάλι την Πρέμιερ Λιγκ ενάντια σε διαφορετικούς αντιπάλους, ισχυρότερους κατά την γνώμη μου. Για αυτό το λόγο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς!».

«Η ομάδα είναι πολύ ισχυρή και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Ας μην ξεχνάμε πως ακολουθούν πολύ σημαντικοί μήνες ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος με πολλά δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλό να αλλάζουμε τους παίκτες και να μην είναι ορατή η διαφορά. Ακόμη πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια όπως αυτό απέναντι στη Γουότφορντ». 

Αν βέβαια παρατηρήσει κανείς τα φετινά στατιστικά των «Πολιτών» σε σύγκριση με την περσινή τους απόλυτη κυριαρχία, μόνο παραπονεμένους δεν θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει. 

Συγκεκριμένα, με την κατάκτηση του βάθρου της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2018-2019 η Σίτι κατέστη μόλις ο τρίτος σύλλογος που κατάφερε να νικήσει έστω μία φορά όλες τις αντιπάλους της στην κατηγορία στην ίδια σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος, κάτι που το πέτυχαν μόνο η Τσέλσι το 2005-2006 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2010-2011. Αν αντιπαραθέσουμε δε το φοβερό της αήττητο με εκείνο της Άρσεναλ του 2004 θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η φετινή Σίτι έμεινε πίσω στο σκορ  μόνο για 12  εν αντιθέσει με τους «κανονιέρηδες» που την αμέσως επόμενη χρονιά του τίτλου τους είχαν μείνει πίσω στο σκορ κατά 150 λεπτά. 

Η ομάδα του Πεπ με λίγα λόγια έχει την κατοχή μπάλας, οργανώνει και δημιουργεί παιχνίδι, ενώ βρίσκει δίχτυα με την ίδια ευκολία. Τα δεδομένα που έχουν αλλάξει; Αφενός πως στο στρατόπεδο του Γκουαρδιόλα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τραυματισμούς όπως αυτοί των Κέβιν Ντε Μπρόινε και  Σέρχιο Αγουέρο, παικτών που αν μη τι άλλο πάνω τους βασίστηκε στο να αναδιαμορφώσει το στυλ παιχνιδιού του ο Καταλανός τεχνικός. Αφετέρου δε, η πραγματικότητα πως φέτος στην παρτίδα σκάκι βρίσκεται με εξαιρετική δυναμική και η Λίβερπουλ που ακολουθεί βήμα βήμα  στο κατόπι του τίτλου.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου