Ξεπέρασε το ντέρμπι με τριάρα η Τότεναμ

Εύκολη ήταν για την Τότεναμ η βραδιά της Τετάρτης στο «Γουέμπλεϊ», αφού, η ομάδα του Ποτσετίνο έφτασε με άνεση στο τελικό 3-1 επί της Σαουθάμπτον που είχε στον πάγκο υπηρεσιακό προπονητή, αφού αναλαμβάνει από την Πέμπτη ο Χάσενχουτλ. Κέιν, Σον και Μόουρα τα γκολ των «σπιρουνιών» που επανήλθαν στις νίκες μετά το... καρέ από την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.  



Ξεπέρασε το ντέρμπι με τριάρα η Τότεναμ

Το ματς στο Λονδίνο κύλησε όσο ομαλά θα περίμενε ο Ποτσετίνο, ο οποίος χρησιμοποίησε αρκετά δυναμική 11άδα για να καθαρίσει το παιχνίδι, να επιστρέψει η ομάδα του στις νίκες μετά το κακό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και να ξαναμπεί άμεσα στο μονοπάτι των «τριπόντων». Ο Σον στα πρώτα λεπτά είχε δοκάρι και η ανωτερότητα των «σπιρουνιών» επιβεβαιώθηκε με το 1-0 από τον Κέιν στο 9ο λεπτό με εύκολη προβολή σε σέντρα του Έρικσεν. Πέρα από ένα δοκάρια του Χόιμπιεργκ σε εξαιρετικό σουτ που δοκίμασε και στο οποίο ο Γιορίς δεν είχε καμία τύχη, η Σαουθάμπτον δεν έδειχνε σε κατάσταση να παρουσιάσει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Το σκορ ανέβηκε εύκολα και γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού, πρώτα ο Λούκας Μόουρα με διπλή προσπάθεια σε φάση που η μπάλα έφτασε σε σημείο βολής δίχως σωστή αντίδραση από την άμυνα των «αγίων», έγινε το 2-0 στο 51ο λεπτό και λίγο αργότερα από ασίστ του Χάρι Κέιν σκόραρε και ο Σον με ευκολία για να φτάσουν τα «σπιρούνια» στο 3-0. Η Σαουθάμπτον, που από το πρωί ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ραλφ Χάσενχουτλ και από την Πέμπτη ο 51χρονος κόουτς πιάνει δουλειά στη θέση του Μαρκ Χιουζ, είχε ήδη υποταχθεί. Είχε, βέβαια, δεύτερο δοκάρι μετά το τρίτο γκολ της Τότεναμ, με τον Ρέντμοντ, ωστόσο, το παιχνίδι είχε κριθεί και ήταν ό,τι χρειαζόταν η Τότεναμ μετά την κακή ήττα από τους «κανονιέρηδες» την περασμένη Κυριακή. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Όστιν στις καθυστερήσεις με το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (87' Σκιπ), Φόιθ, Αλντερβάιρελντ, Ρόους, Ντάιερ, Γουίνκς, Σον, Έρικσεν (79' Άλι), Λούκας Μόουρα (74' Σισοκό), Κέιν

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Τάργκετ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ (88' Ρομέου), Γουόρντ – Πρόους, Άρμστρονγκ (81' Ελιονούσι), Ρέντμοντ, Γκαμπιαντίνι (70' Όστιν)

Κώστας Ζάλιαρης