Όταν ο Φαν Ντάικ… γλίτωσε από τον θάνατο και επέστρεψε «συρρικνωμένος»!

Όλοι κρύβουν μια ιστορία, του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ όμως είναι από αυτές που σε ανατριχιάζουν! Ένας από τους παλιούς προπονητές του αμυντικού της Λίβερπουλ αποκάλυψε δημόσια την σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο ποδοσφαιριστής και λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή!  



Όταν ο Φαν Ντάικ… γλίτωσε από τον θάνατο και επέστρεψε «συρρικνωμένος»!

Το 2012, στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, σε νεαρή ηλικία με τα χρώματα της Γκρόνινγκεν, ο Φαν Ντάικ είδε την ατυχία να του χτυπά την πόρτα. Όπως όλοι, κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν απλώς μια ίωση, όμως γρήγορα διαψεύστηκαν αφού ο ποδοσφαιριστής άρχισε να νιώθει έντονους πόνους.

«Έμεινε στο σπίτι του για λίγες ημέρες και ένιωθε έντονο πόνο. Πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί εκεί δεν μπορούσαν να βρουν τι είχε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει σπίτι», αποκάλυψε ο πρώην προπονητής του Φαν Ντάικ στις ρεζέρβες της Γκρόνινγκεν, Ντικ Λουκιέν και συνέχισε:

«Ο πόνος γινόταν όλο και χειρότερος! Μόλις η μητέρα του τον επισκέφτηκε, κατάλαβε πόσο άσχημη ήταν η κατάστασή του. Αμέσως τον πήρε και τον πήγε σε άλλο νοσοκομείο, μια απόφαση που ήταν καθοριστική».

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων; Ο Φαν Ντάικ υπέφερε ταυτόχρονα από σκωληκοειδίτιδα, περιτονίτιδα και νεφρική λοίμωξη, με αποτέλεσμα να καθίσει άμεσα στο χειρουργικό τραπέζι.

Αφού ξεπέρασε εν τέλει τον κίνδυνο και μετά από δύο μήνες εκτός δράσης, ο Ολλανδός αμυντικός επέστρεψε στην Γκρόνινγκεν με τον Λουκιέν να θυμάται πως: «Ήμουν σοκαρισμένος. Όταν επέστρεψε δεν ήταν πια ο μεγαλόσωμος άντρας, αλλά ένας… συρρικνωμένος άνθρωπος! Ευτυχώς κατάφερε να επανέλθει πολύ γρήγορα».

Πράγματι, ο Φαν Ντάικ έπαιξε την επόμενη σεζόν σε 32 παιχνίδια και ακολούθως πήρε μεταγραφή για την Σέλτικ.