Δεν το... τέλειωσε και δυσκολεύτηκε πολύ στο τέλος η Σίτι

Όσο δύσκολα μπορεί να δείχνει το τελικό 1-2 πέρασε από την έδρα της Γουότφορντ η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ στο φινάλε παρά το πολύ καλό παιχνίδι της μέχρι εκείνο το σημείο, και παραλίγο να προχωρήσει σε μια σπάνια απώλεια βαθμών. Νίκες για 3/3 γηπεδούχες στα άλλα ματς της βραδιάς, με πιο εντυπωσιακή αυτή της Μπράιτον των δέκα παικτών κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.



Δεν το... τέλειωσε και δυσκολεύτηκε πολύ στο τέλος η Σίτι

Οι «πολίτες» μπήκαν στο ματς με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και άρχισαν από πολύ νωρίς να δημιουργούν κινδύνους για την εστία του Φόστερ, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, κάνοντας συνολικά τέσσερις καίριες επεμβάσεις. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το γκολ του Λιρόι Σανέ στο 40ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας, με τον πορτέρο της Γουότφορντ να αποκρούει αρχικά, αλλά την μπάλα να επιστρέφει στην περιοχή του με τελικό αποδέκτη τον Γερμανό εξτρέμ.

Από αυτούς που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι «σφήκες» είχαν ένα πολύ καλό διάστημα λίγο πριν το γκολ της Σίτι, ήταν ο Ρίγιαντ Μάχρεζ, ο οποίος ηταν πολύ δραστήριος. Η ανταμοιβή για τον Αλγερινό ήρθε στο 51', όταν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έδωσε την μπάλα και έκανε ωραία κίνηση στον χώρο, για να την ξανά πάρει και να βγάλει τον πρώτο σε θέση βολής. Το 2-0 έδινε την εντύπωση πως ο αγώνας είχε τελειώσει, ειδικά με τους «πολίτες» να συνεχίζουν να βγαίνουν επικίνδυνα μπροστά σε κάθε ευκαιρία, ωστόσο η είσοδος του Τζεράρ Ντεουλοφέου φρέσκαρε την Γουότφορντ, που σιγά-σιγά έκανε πιο δυνατές επιθέσεις για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση κάποιου βαθμού.

Ο Φόστερ συνέχιζε να την κρατάει εντός στόχου, για να έρθει η επόμενη φάση διαρκείας, αυτή του 86ου λεπτού, στην οποία ο Ντεουλοφέου γύρισε στον Γκρέι κι εκείνος δέχθηκε στοπ του Έντερσον, για να καταλήξει η μπάλα στον Ντουκουρέ που αρχικά νικήθηκε από την παρέμβαση του Κάιλ Γουόκερ, μόνο και μόνο για να πάρει τη νέα δεύτερη μπαλιά και να μειώσει σε 2-1. Έφτσαν δεκάλεπτο πίεσης οι γηπεδούχοι, που συνέχισαν με τον Ντεουλοφέου σε κέφια να προσπαθούν να βρουν την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε ούτε σε κεφαλιά του Τρόι Ντίνι, ούτε στα διαδοχικά γεμίσματα στο τέλος.

Παρά το δράμα στο φινάλε, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προσέθεσε ακόμη ένα τρίποντο στην έως τώρα συγκομιδή της, για να φτάσει τους 41 βαθμούς σε 15 αγωνιστικές και να πετάξει το μπαλάκι στην Λίβερπουλ, η οποία βρίσκεται πέντε πίσω με -για την ώρα- ένα ματς λιγότερο.

Πολύ ενδιαφέρον ματς έγινε στην έδρα της Μπράιτον, εκεί όπου οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκλεν Μάρεϊ στα μισά του πρώτου μέρους (24’), αλλά είδαν τα πράγματα να γυρνάνε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Σέιν Ντάφι αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Προς έκπληξη όλων, στο 31’ ο Λίον Μπαλόγκουν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Κρις Χάτον, με το νέο... μίνι σοκ να έρχεται στα τελειώματα του ημιχρόνου, όταν ο Φλορίν Αντόνε έκανε το 3-0. Έντονη η πίεση των Λονδρέζων στο δεύτερο μέρος αλλά την διαχειρίστηκαν πολύ καλά οι «γλάροι», ωστόσο έχοντας ήδη συμπληρώσει περίπου 55’ με παίκτη λιγότερο, ήρθε η παραβίαση της εστίας του με το νέο πέναλτι στο ματς και την εύστοχη εκτέλεση του μετρ του είδους, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Το τελικό 3-1 έφερε την Μπράιτον στην δεκάδα και διατήρησε την Πάλας μόνον τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σημαντική νίκη έκανε και η Μπόρνμουθ, που έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών, αν και ούτε κόντρα στην Χάντερσφιλντ κράτησε το μηδέν. Κάλουμ Γουίλσον και Ράιαν Φρέιζερ την έβαλαν από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ 2-0 (5', 22'), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με τον Τεράνς Κονγκολό στο 38ο λεπτό, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των «terriers». Άτυχος της βραδιάς ο Σαμπίρι, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον Αύγουστο αποκόμισε σοβαρή ζημιά στον ώμο. Πίεσαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια για δεύτερο συνεχόμενο μετά το καλό σερί των τριών αγώνων χωρίς ήττα.

Τέλος, τα δύο γκολ του Λούκας Πέρεθ και γενικά τα τρία μαζεμένα της Γουέστ Χαμ λίγο μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια (49', 54', 61') ήταν αρκετά για να αφήσουν την Κάρντιφ να σκέφτεται από νωρίς το επόμενο ματς. Γενικά πολύ άνετη επικράτηση για τους Λονδρέζους, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα τα έβαζαν τα γκολ κόντρα σε μια... άνοστη αντίπαλο, που πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Τζος Μέρφι στο φινάλε. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη με τριάρα για την ομάδα του Πελεγκρίνι, ακόμη μία επιστροφή στις ήττες μετά από μία νίκη γι' αυτήν του Γουόρνοκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Μπράιτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1

Μπόρνμουθ - Χάντερσφιλντ 2-1

Γουέστ Χαμ - Κάρντιφ 3-1

Γιώργος Σιάφας