Νίκη να 'ναι... κι όπως να 'ναι

Η Τσέλσι έφτασε στο τελικό 2-0 επί της Φούλαμ με αρκετή δυσκολία στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ωστόσο, ευνοείται από το γεγονός πως δεν ανέβασε ταχύτητα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Πέδρο και Λόφτους – Τσικ τα γκολ, ξανά κακός και με αρκετά νεύρα ο Μοράτα, πρώτη ήττα για τον Κλαούντιο Ρανιέρι στη νέα του δουλειά.  



Νίκη να 'ναι... κι όπως να 'ναι

Η Τσέλσι προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Πέδρο που πλάσαρε σωστά με το αριστερό έπειτα από κλέψιμο του Ενγκολό Καντέ στη μεσαία γραμμή από τον Ζαν Μισέν Σερί, ατομική ενέργεια και ασίστ του Γάλλου χαφ στον Ισπανό για να γίνει το 1-0. Με το... γκολ απ' τα αποδυτήρια, ήταν φυσιολογικό να γίνει αρκετά πιο άνετο το παιχνίδι των «μπλε» από τη στιγμή μάλιστα που δεν αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες από μια Φούλαμ που έκανε πολλά λάθη, αλλά παρέμενε ζωντανή με το εύθραυστο σκορ, όσο αυτό διατηρούταν.

Οι γηπεδούχοι, που πλέον μετρούσαν 1.000 γκολ εντός έδρας από καταβολής Premier League με το τέρμα του Πέδρο από το πρώτο μέρος και με τον Ζιρού να είναι αρκετά κινητικός στα καρέ των «cottagers», ήθελαν ν' ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ για να ηρεμήσουν πλέον απόλυτα για τη νίκη, αντ' αυτού όμως, η Φούλαμ... ανέβασε στροφές. Οι παίκτες του Ρανιέρι, με τον Καμαρά και τον Αγιτέ να έχουν περάσει στο ματς από την έναρξη του δευτέρου μέρους, έτρεξαν περισσότερο, ο Τσέιμπερς είχε μια εξαιρετική κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι κι ένα μακρινό σουτ αναγκάζοντας τον Κέπα να επέμβει σωτήρια και τις δυο φορές, ωστόσο, όλα τελείωσαν από τον Λόφτους – Τσικ στο 83' που ολοκλήρωσε άψογα μια τρομερή συνεργασία με τους συμπαίκτες του για να γράψει το 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο (78' Τζαπακόστα), Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (67' Λόφτους – Τσικ), Πέδρο, Ζιρού (70' Μοράτα), Αζάρ

Φούλαμ: Σέρχιο Ρίκο, Κρίστι, Οντόι, Μόουσον, Λε Μαρσάντ, Σερί, Τσέιμπερς, Γιοχάνσεν (46' Αγιτέ), Κέιρνι (76' Κεμπάνο), Μίτροβιτς, Σεσενιόν (46' Καμαρά)

Κώστας Ζάλιαρης