«Ανιαρή» ισοπαλία με... μπόνους τέσσερα τέρματα

Παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τελειώσει χωρίς τέρματα ήταν αυτό ανάμεσα στην Σαουθάμπτον και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες έμειναν στα δύο τέρματα που σκόραρε έκαστη στο πρώτο μέρος και πήραν από έναν λογικό βαθμό σε αυτή που με μια πρώτη ματιά φαντάζει ως θεαματική ισοπαλία (2-2).



«Ανιαρή» ισοπαλία με... μπόνους τέσσερα τέρματα

Κρύο απόγευμα στο «St Mary’s», με την Σαουθάμπτον να παρατάσσεται με πέντε αμυντικούς, δύο χαφ και τρεις πιο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές,για να αποτρέψει την Γιουνάιτεντ από το να χτίσει παιχνίδι και να δημιουργήσει απειλές. Στο άλλο μισό του γηπέδου η άμυνα των φιλοξενούμενων και κυρίως ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, δεν έμοιαζε και τόσο σταθερή, όπως επιβεβαιώθηκε και στο 13ο λεπτό, όταν ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ βρέθηκε αφύλακτος δεξιά και βαθιά μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή για να νικήσει τον Νταβίδ Ντε Χέα με δυνατό διαγώνιο σουτ και να κάνει το 1-0.

Παρά το προβάδισμα των «Αγίων», οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο δεν έκαναν άλλη καλή φάση από εκείνη του 5ου λεπτού όταν μετά από λάθος των αμυντικών του Μαρκ Χιουζ δεν μπόρεσαν να βρουν καλή τελική αν και τους δόθηκαν αρκετά δευτερόλεπτα με την μπάλα στην περιοχή, με αποτέλεσμα στο 20λεπτο να δεχθούν ολοκληρωτικό σοκ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέντρικ Σοάρες. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ντε Χέα ο Πορτογάλος, με τα πρώτα χαμόγελα να σκάνε στην εξέδρα των γηπεδούχων.

Η εικόνα της αναμέτρησης έδωσε στους οπαδούς την ελπίδα πως θα πάρουν κάτι πολύ θετικό από το ματς, αλλά όπως ήρθε για την ομάδα τους το εύκολο προβάδισμα, έτσι η Γιουνάιτεντ της το πήρε πίσω. Τυχερός ο Μάρκους Ράσφορντ, κέρδισε όλες τις κόντρες και πέρασε στον Λουκάκου, που με δυνατό σουτ μείωσε στο 33’ σε 2-1, για να έρθει έξι λεπτά αργότερα και το τέρμα του Άντερ Ερέρα. Πολύ καλή η εκτέλεση του Ισπανού στην κίνηση, που με τακουνάκι πίστωσε στον Ράσφορντ την δεύτερη ασίστ του στο ματς.

Πολύ ίδιο το μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, με τις δύο πλευρές να μην βρίσκουν πολλές ευκαιρίες για να απειλήσουν. Έγιναν οι αλλαγές από τον πάγκο, ο Μουρίνιο φρέσκαρε την επίθεσή του, αλλά δεν της ήταν γραφτό να βρει και τρίτο γκολ. Πιο κοντά, αλλά όχι και τόσο, έφτασε η Σαουθάμπτον, με τον Ρέντμοντ να δοκιμάζει μακρινό σουτ το οποίο έβγαλε με το ένα χέρι ο Ντε Χέα, αλλά χωρίς να πιεστεί πολύ. Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι, ωστόσο θα ήταν πολύ αυστηρό το να το πάρουν.

Γιώργος Σιάφας