Ζορίστηκε αλλά νίκησε και παραμένει πρώτη η Μάντσεστερ Σίτι

Όχι τόσο εύκολα όσο μάλλον θα περίμενε η ίδια ήρθε η αποψινή νίκη! Οι πρωταθλητές Αγγλίας επικράτησαν δύσκολα της μαχητικής Μπόρνμουθ με σκορ 3-1 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Σημαντικές εντός έδρας νίκες για Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ απέναντι σε Μπέρνλι και Γουότφορντ αντίστοιχα (αμφότερες 2-0), μεγάλο «διπλό» για την Γουέστ Χαμ στην έδρα της Νιουκάστλ (3-0), όπως και για την Μπράιτον με ανατροπή (2-1) στο «σπίτι» της Χάντερσφιλντ.



Ζορίστηκε αλλά νίκησε και παραμένει πρώτη η Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ 3-1

expanded thumbnail

Οι «πολίτες» έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού εξ’αρχής, χωρίς όμως να τα δίνουν και όλα στο γήπεδο, άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό, όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς. Η Μπόρνμουθ πάντως, εκμεταλλευόμενη και την χαλαρότητα της Σίτι, βρήκε χώρους, πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχιζε να γίνεται απειλητική, με την επιβράβευση της να έρχεται στο 43ο λεπτό, και το γκολ του Γουίλσον με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φράνσις. Αφού πρώτα έχασε ευκαιρία που σταμάτησε στο δοκάρι, εντέλει ο Στέρλινγκ έδωσε τη λύση για την ομάδα του στο 56ο λεπτό, μέχρι να έρθει ο Γκιντογκάν στο 80’ και να κλειδώσει με κοντινό πλασέ τη νίκη για την ομάδα του, η οποία παραμένει μόνη πρώτη με 38 πόντους.

Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι 2-0

expanded thumbnail

Τη βοήθεια της τύχης είχε η Πάλας, καθώς η σέντρα-σουτ του ΜακΆρθουρ στο 16’ βρήκε στα σώματα, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Χαρτ και κατέληξε στα δίχτυα του Άγγλου κίπερ για το 1-0. Εμφανώς ανώτερη η λονδρέζικη ομάδα, έχασε σημαντικές ευκαιρίες εν συνεχεία με Φαν Άανχολτ και Μιλιβόγεβιτς, ο Τάουνσεντ με δική του προσπάθεια και ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 2-0, που είναι εντέλει και αρκετά… κολακευτικό για τους «κλάρετς».

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 0-3

expanded thumbnail

Σπουδαίο διπλό για τα «σφυριά», χάρη στο τέρμα που πέτυχε στο 11’ ο Χαβιέρ Ερνάντεθ. Το γρήγορο γκολ έκανε… απότομα πιο συντηρητική την Γουέστ Χαμ, με τη Νιουκάστλ να πιέζει προς την ισοφάριση χάνοντας αρκετές ευκαιρίες – με πιο απειλητικό παίκτη τον Ροντόν – χωρίς όμως να τα καταφέρνει, και τη Γουέστ Χαμ, ξανά με τον Μεξικάνο φορ, να την «σκοτώνει» (0-2) στο 63ο λεπτό. Το τελικό 3-0 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Φελίπε Άντερσον.

Χάντερσφιλντ-Μπράιτον 1-2

expanded thumbnail

Florin AndoneTo γρηγορότερο γκολ της σεζόν στην Πρέμιερ πέτυχε ο Ζανκά, ανοίγοντας το σκορ για τα «τεριέ» μόλις μετά από 55 δευτερόλεπτα αγωνιστικού χρόνου! Όμως στο 32ο λεπτό η γηπεδούχος έμεινε με δέκα παίκτες με την αποβολή του Μουνιέ, κάτι που έδωσε χώρους στην Μπράιτον και την ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Ντάφι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ματς με έντονο ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες, όπου το αριθμητικό πλεονέκτημα αποδείχθηκε εν συνεχεία καταλυτικό για τους «γλάρους» ώστε να πρεσάρουν περισσότερο, να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα και με σκόρερ τον Αντόνε να παίρνουν το παιχνίδι με ανατροπή κιόλας.

Λέστερ-Γουότφορντ 2-0

expanded thumbnail

Μπήκε δυνατά και με όρεξη να πιέσει στο παιχνίδι η Λέστερ, γεγονός που εξαργυρώθηκε με γρήγορο προβάδισμα δυο τερμάτων. Αρχικά, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάρντι (που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φόρστερ) και στη συνέχεια με ωραίο βολέ από τον Μάντισον, κόντρα σε μια… αναιμική και ακίνδυνη επιθετικά σήμερα Γουότφορντ. Μάλιστα οι «αλεπούδες» έχασαν και τρομερή ευκαιρία με τον Γκρέι στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι των φιλοξενούμενων.