Άνετη και… επίσημα πρώτη η Τσέλσι

Εύκολο βράδυ για την Τσέλσι, η οποία νίκησε με σκορ 4-0 τον ΠΑΟΚ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και εξασφάλισε- μία αγωνιστική πριν το τέλος- την πρωτιά στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζιρού, που σημείωσε δύο γκολ. Το τρίτο πέτυχε ο Χάτζον- Οντόι, ενώ ο Μοράτα στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.  



Άνετη και… επίσημα πρώτη η Τσέλσι

Από το πρώτο ημίχρονο, όταν και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 7’ λόγω  της αποβολής του Χατσερίντι, έθεσαν τις βάσεις για το τρίποντο οι «μπλε». Πολύ καλή εμφάνιση, κυριαρχία στη μεσαία γραμμή και δύο γκολ από τον Ζιρού (27’ και 37’), τέλειωσε από νωρίς το ματς. Νωρίτερα, στο 29’, ο Χάτζον- Οντόι είχε δοκάρι, όμως ο ίδιος παίκτης στο 60’ κλείδωσε τη νίκη!

Το τελειωτικό… χτύπημα έδωσε στο 78’ με όμορφη κεφαλιά ο νεοεισελθών Μοράτα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Σάρι εξασφάλισε την πρώτη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε τελευταίος με 3 πόντους.

Η φάση των ομίλων τελειώνει στις 13/12, με την Τσέλσι να φιλοξενείται στην έδρα της Βίντι.

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου:

Τσέλσι 15

ΜΠΑΤΕ 6

Βίντι 6

ΠΑΟΚ 3

Tο ματς

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Τσέλσι! Υπεροχή από το πρώτο λεπτό, αριθμητικό πλεονέκτημα από το 7’ μετά την αποβολή του Χατσερίντι του ΠΑΟΚ και τα πάντα έδειχναν… άνετο βράδυ!

Όπως και έγινε. Η ομάδα του Σάρι δεν άφησε τους Θεσσαλονικείς να πάρουν ανάσα και με συνεχή πίεση έφταναν συχνά σε θέση για γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 27΄με όμορφο διαγώνιο πλασέ ο Ζιρού, ενώ ο ίδιος παίκτης δέκα λεπτά αργότερα έγραψε με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ – έπειτα από τρομερή ασίστ του Φάμπρεγας- το 2-0. Νωρίτερα, στο 29’, ο πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο Χάτζον- Οντόι είδε την προσπάθειά του να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Mια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος. Η Τσέλσι μπήκε μεν με κατεβασμένη ταχύτητα, έτρεξε… λίγο παραπάνω στα μετόπισθεν εξαιτίας των επελάσεων του Γουάρντα, όμως η «τάξη αποκαταστάθηκε» στο 60’ με τον Χάτζον Οντόι για γράφει το 3-0. Όλα είχαν τελειώσει.

Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να συνέλθει και εν τέλει οι τίτλοι έπεσαν στο 78’ με την κεφαλιά γκολ του Μοράτα, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Ζαμπακόστα (63’ Αμπαντού), Έμερσον, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Λόφτους-Τσικ, Χάτζον-Οντόι, Πέδρο (66’ Γουίλιαν), Ζιρού (75’ Μοράτα)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Χατσερίντι (7’ αποβολή), Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Μαουρίτσιο (79’ Πέλκας), Σακχόφ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (75’ Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46’ Γουάρντα)