Πρώτη με το παρθενικό της «διπλό» επί ουκρανικού εδάφους η Άρσεναλ

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Άρσεναλ της Βόρσκλα Πολτάβα στο «Ολιμπίσκι» για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Σμιθ-Ρόου (11’), Ράμσεϊ (26’- πέναλτι) και Γουίλοκ τα γκολ των «κανονιέρηδων».



Πρώτη με το παρθενικό της «διπλό» επί ουκρανικού εδάφους η Άρσεναλ

Οι Λονδρέζοι «σφράγισαν» την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη επί ουκρανικού εδάφους, μιας και στις προηγούμενες πέντε επισκέψεις τους δεν είχαν καταφέρει κάτι αντίστοιχο (σ.σ. 1 Ισοπαλία – 4 ήττες).

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί εισήλθαν... ζωηρά στον αγωνιστικό χώρο επιχειρώντας δύο σουτ υπό προϋποθέσεις στο πρώτο πεντάλεπτο, οι «κανονιέρηδες» ανέλαβαν άμεσα τα ηνία και «τελείωσαν» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος.

Στο 11ο λεπτό ο Ράμσεϊ έπαιξε το ένα-δύο με τον Ενκετιά, ο δεύτερος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση αλλά η μπάλα κατέλεξε έπειτα από κόντρες στον Σμιθ-Ρόου, ο οποίος έγραψε από κοντινή απόσταση το 1-0.

Στο 26ο λεπτό ο Ράμσεϊ κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Περντούτα ενώ στο 41’ η κάθετη του Ελνένι βρήκε τον Γουίλοκ, ο οποίος βρήκε δίχτυα με πολύ όμορφο πλασέ από πλάγια θέση.

Στο δεύτερο μέρος ελάχιστες υπήρξαν οι αξιόλογες φάσεις. Μια από αυτές καταγράφηκε στο 65ο λεπτό, όταν ο Σμιθ-Ρόου σκόραρε για δεύτερη φορά αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον Φρανκοφσκι.

Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του Περτούντα εξουδετερώθηκε από τον Τσεχ ενώ στις καθυστερήσεις το παιχνίδι άνοιξε και οι δύο ομάδες βρέθηκαν αμφότερες κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.

Οι συνθέσεις

Βόρσκλα Πολτάβα: Σουστ, Τσεσνάκοφ, Νταλκού, Άρτουρ, Περντούτα, Σάρπαρ, Σκλίαρ, Σαπάι (36’ Καρέκα), Ρέμπενοκ (85’ Σακίφ), Κούλαχ (71’ Κέιν), Κολόμοετς

Άρσεναλ: Τσεχ, Τζένκινσον, Χόλντινγκ (60’ Μέντλεϊ), Λιχτστάινερ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί (77’ Γκίλμουρ), Ράμσεϊ (68’ Σακά), Ελνένι, Γουίλοκ, Σμιθ-Ρόου, Ενκετιά

Σκόρερς

11’ Σμιθ-Ρόου, 26’ Ράμσεϊ (p.), 41’ Γουίλοκ

Διαιτητής

Μπάρτοζ Φρανκόφσκι (Πολ)

Στο άλλο ματς του ομίλου

Καραμπάγκ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-6

Η βαθμολογία

Άρσεναλ

13

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

10

Βόρσκλα Πολτάβα

3

Καραμπάγκ

3

 

Ιωάννης Τζιουμακλής